Uutiset

Autot

Suomen ensimmäinen start/stop-linja-auto Lehtimäen Liikenteelle

VDL Bus & Coach Finland on toimittanut Päijät-Hämeessä paikallisliikennettä harjoittavalle Lehtimäen Liikenne Oy:lle Suomen ensimmäisen dieselmoottorin start/stop-järjestelmällä varustetun täysikokoisen linja-auton, Citea LLE:n.

Lehtimäen Liikenteelle toimitettu Citea LLE oli esillä kansainvälisillä Busworld-messuilla Belgian Kortrijkissa lokakuussa.

Kevytrakenteinen ja etuosastaan matalalattiainen Citea LLE on VDL Bus & Coach Finlandin yli kymmenen vuotisen historiansa aikana Suomeen yleisimmin toimittama kaupunkiliikenneauto. Citea LLE:n polttoainekulutus on jo lähtökohtaisesti 10–20 prosenttia pienempi kuin kilpailevissa tuotteissa. Start/stop-järjestelmä laskee auton kulutusta entisestään, jopa kahdeksan prosenttia.

Kustannustehokas ja ympäristöystävällinen VDL Citea LLE 127/255 on investointi, joka tukee Lehtimäen Liikenteen kalustolleen asettamiaan kriteerejä niin laadullisesti kuin ympäristönäkökulmastakin.

”Kaupunkiliikenteessä arvostetaan yhä enemmän myös alhaisia hiilidioksidipäästöjä”, toteaa toimitusjohtaja Mikko Lehtimäki.
Tämä Lehtimäen Liikenteen ensimmäinen VDL-linja-auto on varusteltu 1+2+1 ovilla ja siinä on 39+4 istumapaikkaa sekä 36 seisomapaikkaa. Autossa on useita matkustusmukavuutta parantavia ominaisuuksia kuten sähkötoimiset liukuovet, USB-latauspistokkeet sekä poikkeuksellisen tyylikäs sisustus.

 

 

VDL Bus & Coach Finland Oy vastaa VDL- ja Rošero-tuotteiden myynnistä ja jälkimarkkinoinnista Suomessa. Lehtimäen Liikenne Oy on puolestaan Päijät-Hämeessä paikallisliikennettä harjoittava suomalainen perheyritys.

 

 

 

Lue seuraavaksi