Uutiset

Autot

Savonlinja-yhtiöille 30 Volvoa

Savonlijnalle 30 uutta Volvoa

Volvo Bussit toimittaa vuoden 2014 aikana Savonlinja-yhtiöille 30 kappaletta 8900-sarjan kaupunki- ja seutuliikenneautoa. Elokuussa toimitetut 8900-sarjan bussit on varustettu uudella Euro 6 –tekniikalla, jonka bussit ovat kokoluokkansa polttoainetaloudellisimpia vaihtoehtoja tarjoten asiakkaille ympäristöystävällisyyttä ja entistäkin alhaisempaa melutasoa.

Kokonaisuudessaan Savonlinja-yhtiöille toimitettavat 30 autoa koostuvat 8900-sarjan kaupunki- ja seutuliikenneautoista, ja ne sijoitetaan Savonlinnaan, Joensuuhun, Lappeenrantaan, Kouvolaan sekä Turkuun.

“Yhteistyömme Volvo Bussien kanssa on ollut erittäin sujuvaa, ja siksi meille oli helppo valita Volvo myös uuden kalustomme toimittajaksi. Päätöksentekoa helpottivat alhainen polttoaineenkulutus ja Volvon matalat elinkaarikustannukset. Lisäksi kaikki autot on varustettu täysin uudenlaisilla kuljettajan infopäätteillä, jotka tarjoavat kuljettajalle reaaliaikaisen paikannuksen ja tietoliikenneyhteyden”, toteaa Savonlinja-yhtiöiden liiketoimintajohtaja Kai Honkanen.

Savonlinjojen tilaus vahvistaa edelleen Volvo Bussien vahvaa osuutta Suomen markkinoista. Volvon tuotteet on suunniteltu pohjoisen ilmastoon, ja niistä tärkeimpinä elementteinä lämmöneristys ja ilmastointi sopivat Suomen ankariin talviolosuhteisiin. Tämän lisäksi myös isot ikkunat sekä pehmustetut istuimet nostavat matkustusmukavuuden uudelle tasolle.

”Savonlinja-yhtiöt ovat olleet jo vuosikymmenien ajan Volvolle merkittävä asiakas. Tämä viimeisin tilaus vahvistaa hedelmällistä yhteistyötämme entisestään. Olemme ylpeitä voidessamme toimittaa Savonlinjoille busseja, jotka ovat turvallisuudessa, taloudellisuudessa sekä matkustusmukavuudessa vertaansa vailla ”, toteaa Volvo Bussien maajohtaja Jukka Nikkanen.

Savonlinja-yhtiöt on yksi suurimmista suomalaisista bussiyhtiöistä toimien niin Itä- kuin Etelä-Suomenkin joukkoliikenteessä noin 500 ajoneuvon laivastolla. Viime vuosina yhtiö on profiloitunut suurten massatapahtumien kuljetusten järjestäjäksi. Savonlinja-yhtiöillä työskentelee noin 800 linja-autoliikenteen ammattilaista 13 eri toimipisteessä. 

Lue seuraavaksi