Uutiset

Autot

Rotoman ruotsalaisomistukseen

Rotoman toiminta Abkati AB:lle

Ruotsalainen AB Karosseritillbehör (Abkati) vahvistaa asemaansa Suomen markkinoilla ostamalla hyötyajoneuvojen tarvikkeiden tukkukauppaan keskittyneen Oy Rotoman Ab:n liiketoiminnan. Kaupan myötä ajoneuvovarusteiden parissa toimivan yrityksen nimi vaihtuu Abkati Rotoman Oy:ksi.

Axel Johnson Internationaliin kuuluva Abkati on yksi Ruotsin johtavista ajoneuvokomponenttien toimittajista ja maahantuojista tarjoten asiakkailleen yli 7000 nimikkeen tuotevalikoiman. Tuotteita raskaisiin ja kevyihin hyötyajoneuvoihin, perävaunuihin sekä metsä-, rakennus- että maatalouskoneisiin tarjoavan yrityksen liikevaihdoksi kerrotaan noin 18 miljoonaa euroa.

”Yrityskauppa luo Abkatille vakaan jalustan Suomen markkinoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että päällirakentajat, jälleenmyyjät ja muu ajoneuvoteollisuus voi hyödyntää Abkatin laajaa tuotevalikoimaa ja korkeaa palvelutasoa. Rotomanin myötä haluamme kasvaa varteenotettavaksi yhteistyökumppaniksi myös Suomen markkinoilla”, kertoo Abkatin myyntipäällikkö Urban Vester kaupan taustoista.

”Yritys kasvaa vahvasti Suomen markkinoilla ja olen varma siitä, että he pitävät hyvää huolta vuonna 1979 perustamastani yrityksestä ja sen asiakkaista”, kertoo Rotomanin toimitusjohtaja Kai Kahlman, jonka mukaan kolme henkilöä työllistävän ja erityisesti välähdysvalojen toimittajana vankan aseman saaneen Rotomanin toiminta jatkuu pääosin entisellään.

”Myyntiohjelmaan tulee kuitenkin vähitellen uusia tuotteita”, uskoo eläkkeelle jäävä, mutta toiminnassa maaliskuulle saakka mukana oleva Kahlman, jonka aseman yrityksen vetovastuussa ottaa maajohtaja Roy Kreander.

”34-vuotisen yrittäjätoimintani nyt päättyessä kiitän kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita miellyttävästä yhteistyöstä ja saamastani luottamuksesta vuosien varrella”, kiittää Kahlman yhteistyökumppaneitaan lähettämässään tiedotteessa.

Lue seuraavaksi