Uutiset

Autot

LähiTapiola sijoittaa sähköisen liikkumisen palveluita tuottavaan Plugit Finlandiin

LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö sijoittaa sähköautojen latausjärjestelmiin erikoistuneeseen Plugit Finlandiin. LähiTapiolan rahoitus vauhdittaa yrityksen kasvua sähköisen liikkumisen palveluratkaisuissa Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla.

Plugit Finland Oy on vuonna 2012 perustettu sähköiseen liikenteeseen erikoistunut palveluyritys, joka tarjoaa asiakkailleen sähköautojen latausjärjestelmiä avaimet käteen -palveluna. Yrityksen asiakkaina on koko sähköisen liikenteen toimiala sidosryhmineen, aina yksittäisistä kuluttajista vähittäistavarakaupan suurimpiin toimijoihin.  Plugitin vuoden 2017 liikevaihto oli 3,62 miljoonaa euroa, josta muodostui 260 tuhannen euron positiivinen tulos. Liikevaihdon kasvua vuoteen 2016 tuli 126 %.

– Olemme onnistuneet luomaan Suomessa ja maailmalla uniikin liiketoimintamallin sähköisen liikenteen palveluihin investoimalla rohkeasti uusien palveluiden ja niiden skaalautuvan tuotantoalustan, Pharus Cloudin, kehittämiseen sekä palveluiden laatuun. Näin varmistamme, että asiakkaamme voivat hyödyntää latauslaitekantaansa parhaalla mahdollisella tavalla ja rakentaa lataamisesta oman näköistään liiketoimintaa tai uusia palveluita, omilla ehdoillaan, toteaa Tommi Saarela Plugit Finlandista.

Tampereella latausjärjestelmäratkaisuja valmistavan yhtiön suunnitelmissa on viedä innovatiivinen konseptinsa tulevaisuudessa myös kansainvälisille markkinoille. Tällä hetkellä yhtiö toimii Suomessa, Singaporessa ja Norjassa.

– Olemme tällä hetkellä vahva sähköisen liikkumisen edelläkävijä Suomessa, ja haluamme pysyä kehityksen kärjessä myös jatkossa. Plugit Finlandin latausteknologioiden ja ohjelmistopuolen osaaminen on maailman huippuluokkaa jo nyt, ja asemamme vahvistamiseksi edelleen tulemme panostamaan merkittävästi järjestelmäkehitykseen ja lataamiseen liittyvän datan analysointiin. Nyt aloitettu yhteistyö LähiTapiolan kanssa mahdollistaa kasvun niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin,  Saarela jatkaa.

– Plugit Finland on kehittänyt innovatiivisen tavan liittää sähköautojen latauspalvelut osaksi eri yritysten liiketoimintaa. Tämä erottaa sen muista alan toimijoista ja takaa liiketoiminnan skaalautuvuuden tulevaisuudessa.  Sijoituksen kautta pääsemme mukaan osaksi voimakkaasti kasvavaa sähköisen liikkumisen toimialaa. Uskomme sijoituksella olevan tuottotavoitteidemme lisäksi pitkällä tähtäimellä merkittäviä positiivisia ympäristö- ja yhteiskuntavaikutuksia, jotka ovat LähiTapiolan sijoitusten keskeisiä kriteereitä, kertoo sijoituspäällikkö Juho SalmelaLähiTapiolan Yritysrahoituksesta.

Plugitin tavoitteena on rahoituksen turvin kehittää latausratkaisuja ja -palveluita niin olemassa olevien asiakkaiden käyttöön kotimaassa kuin kansainvälisille markkinoille.

LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö tarjoaa täydentäviä rahoitusratkaisuja pääasiassa vakiintuneille, kannattaville yrityksille, joiden liikevaihto on vähintään 10 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä vähintään 50. LähiTapiolan alueyhtiöt tarjoavat pk-yrityksille myyntisaatavien sekä kone- ja laitehankintojen rahoituksen lisäksi myös lainamuotoista joukkorahoitusta.

Lue seuraavaksi