Uutiset

Autot

Koiviston Autolle 51 uutta Scania-bussia

Scania Suomi toimittaa Koiviston Auto -konsernille 51 Scania Citywide LE Suburban -linja-autoa. Kahdeksan autoa tulee Koskilinjat Oy:lle Rovaniemen kaupungin sisäiseen liikenteeseen ja 43 linja-autoa Helsingin Bussiliikenne Oy:lle.

”Kokonaistaloudellisen tarkastelun jälkeen osoittautui, että kun 15 vuoden elinkaarikustannukset otetaan huomioon, Scania on meille paras vaihtoehto. Lisäksi meillä on hyviä kokemuksia Scaniasta. Aikaisemmin hankkimamme linja-autot ovat osoittautuneet luotettaviksi ja jälkimarkkinointi toimivaksi”, perustelee konsernijohtaja Antti Norrlin Koiviston Auto -konsernista Scanian valikoitumista linja-autotoimittajaksi.

”Tilaus on merkittävä myös kotimaiselle alihankinta- ja koriteollisuudelle, sillä osa toimituksesta valmistetaan Lahdessa SOE Busproduction Oy:n tehtaalla”, Norrlin painottaa.

Helsingin Bussiliikenteelle toimitetaan sekä kaksi- että kolmiakselisia linja-autoja. Kaksiakselisten autojen alustatyyppi on K280UB4x2 ja niissä on 7 litran moottori. Autot ovat 12,9 metriä pitkiä, istuinpaikkoja on 44. Busseja toimitetaan 18 kappaletta.

Helsingin kaupunkiliikenteeseen tulevat 25 kolmiakselista teliautoa ovat alustatekniikaltaan mallia K280UB6x2*4. Niissä on 9 litran moottori ja autojen pituus on 14,5 metriä. Istuinpaikkoja on 52. Linja-autojen varusteluun kuuluvat muun muassa USB-latauspistokkeet matkustamossa.

Koskilinjat Oy:lle toimitetaan Rovaniemen sisäiseen liikenteeseen kahdeksan kaksiakselista Scania Citywide LE Suburban -bussia. Autot rakennetaan K280UB4x2 -alustalle ja niissä on 7-litrainen moottori. Autojen kokonaispituus on 13 metriä ja istuinpaikkoja on 49. Linja-autot on varusteltu muun muassa pehmustetuin korkeaselkänojaisin matkustajapenkein.

Sekä Helsingin Bussiliikenne Oy että Koskilinjat Oy kuuluvat Koiviston Auto -konserniin.

Scania Citywide LE Suburban -linja-auto esiteltiin keväällä 2017. Malli saavutti heti suuren suosion ja loppuvuonna 2017 sen tilauskanta Euroopassa oli jo runsaat 200. Scania Citywide LE Suburbania valmistetaan Scanian tehtailla Slupskissa Puolassa ja Lahdessa Suomessa.

Lue seuraavaksi