Uutiset

Autot

Kauko-ohjattu Toyota-keräilytrukki

Toyota Material Handling on kehittänyt keräilytrukkeihin innovatiivisen kauko-ohjauksen, jonka avulla keräilyn tuottavuutta, työturvallisuutta ja ergonomiaa voidaan parantaa merkittävästi. Toyotan kauko-ohjausteknologia antaa kuljettajalle vapauden liikuttaa trukkia kauko-ohjaimen avulla ilman trukkiin astumista. Keräilyhenkilö voi kävellä vapaasti trukin takana ja nostaa tavaroita hyllystä trukkiin. Kauko-ohjain on kiinnitetty työntekijän ranteeseen, jolloin molemmat kädet ovat vapaana keräilyä varten.
”Keräilytrukin kauko-ohjauksella on monia etuja: se nopeuttaa ja yksinkertaistaa keräilyprosessia lisäten keräilyn tehokkuutta jopa 20 prosentilla. Trukin automaattinen kiihdytys ja jarrutus säästävät sähköenergiaa noin 10 prosenttia, mikä pidentää akun käyttöaikaa työvuoron aikana”, sanoo tuotepäällikkö Mikko Helimäki Toyota Material Handling Finland Oy:stä.

”Lisäksi keräily on työntekijälle luontevampaa, koska trukkiin ja trukista nousemista ei ole. Tämä lisää työntekijän motivaatiota ja parantaa työturvallisuutta. Trukissa on lisäksi anturit, jotka havaitsevat mahdollisen törmäysvaaran kulkuväylällä oleviin esineisiin. Kauko-ohjaus on saatavilla myös vetotrukkeihin, joihin voidaan liittää erilaisia keräilyvaunuja asiakkaan tarpeen mukaan.

Lue seuraavaksi