Uutiset

Autot

EEV-normilla keskustaan – uudet Canterit täyttävät EEV-normin

Kaikki Mitsubishi Fuso Canter -mallit täyttävät helmikuusta 2010 lähtien ympäristöystävällisimmiltä ajoneuvoilta vaadittavan EEV-päästönormin. Canter vastaa ympäristöhaasteisiin tehokkaammin kuin nykyiset Euro 5 -tason hyötyajoneuvot, sillä EEV-tason autojen hiukkaspäästöt ovat noin 30 prosenttia alhaisemmat.

EEV-standardi koskee kaikkia Canterin moottorivaihtoehtoja alkaen 90 kW:n (130 hv) voimanlähteestä aina uuteen 129 kW:n (175 hv) moottoriin saakka. Canter on käytännössä ensimmäinen kevyt hyötyajoneuvo, jonka kaikki malli- ja varustevaihtoehdot täyttävät EEV-tason vaatimukset. Ajoneuvojen kulutuslukemat ovat säilyneet ennallaan päästöjen vähentymisestä huolimatta.

EEV-moottori on erityisen tervetullut lisä kuljetusyrittäjille sekä kunnille ja yhteisöille, sillä tämän tason ajoneuvot voivat jatkossa olla kilpailuetu kuljetustehtävistä kilpailtaessa.

Mitsubishi Fuso Canter on muutoinkin todellinen menestystarina. Vuodesta 1963 saakka tuotannossa ollut Canter on edennyt jo seitsemänteen sukupolveensa. Ensiesittelyn jälkeen eri puolilla maailmaa on valmistettu jopa 3,5 miljoonaa Canteria, mikä tekee siitä maailman eniten myydyn hyötyajoneuvon 3,5–7,5 tonnin painoluokissa.

Euroopassa Canterit on myyty Daimlerin organisaation kautta vuodesta 2001 alkaen. Canterin erityisetu on sen kuormankantokyky; esimerkiksi 7,5 tonnin painoluokkaa edustava Fuso Canter -alusta voi ottaa kuormaa lähes 4900 kiloa – siitä huolimatta auto on ulkomitoiltaan kompakti ja kätevä.

Lue seuraavaksi