Uutiset

Autot

Edullisempi Kabe

Caravan 2014-messuilla mukana oleva Kabe on tuonut markkinoille ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan viilatun Travel Master-matkailuajoneuvon. Bo Karlssonin mukaan uutuuden hintaluokka asettuu nyt 75 000 euron tuntumaan, jolloin hintaa on onnistuttu puristamaan noin 10 000 euroa aiempaa alemmas. Uusi Classic TM 740 on leveydeltään 230 cm, kun muu puoli-integroitu mallisto on leveydeltään 250 cm. Maahantuojan mukaan hinta on saatu pidettyä maltillisena muun muassa pitämällä varustekirjo rajallisena. ”Autossa on kattava perusvaraustus ja se soveltuu myös talviköyttöön, joskin varusteita karsimalla auton valmistuskustnnuksia on saatu puristettu aiempaa alhaisemmiksi”, kerrotaan osastolla.

Kabe on kehittänyt yhdessä Dometicin kanssa autoissa käytettävän, kaikkia toimintoja ohjaavan ja valvovan ohjausjärjestelmän. Valmistajan mukaan järjestelmä on hyvin samankaltainen henkilöautoissa käytettävien järjestelmien kanssa. Ohjauspaneelista voi valvoa kaikkia toimintoja, jolloin ei tarvita erillisä paneeleja eri puolilla autoa. 

”Järjestelmän kehittämisen taustalla on ollut käyttäjäystävällisyys. Yksinkertaiset symbolit kuvaavat ymmärrettävästi kaikkia toimintoja. Paneeli kertoo kaiken tarpeellisen, kuten tuorevesitason, harmaavesitason ja akkujen varauksen tilan. Sama järjestelmä ohjaa myös ilmastointilaitetta, lämmitintä tai lämpötilaa. Paneelista voi myös ohjata lukuisia lisävarusteita kuten cityvesiliitäntää tai tuulilasin lämmitystä. Paneelista voi myös ohjata kaikkia auton sisävalaisimia ja aktivoida esimerkiksi yövalaistuksen.

Bo Karlssonin mukaan Kabe on edelleen merkittävä tekijä asuntovaunujen valmistajana, sillä yritys valmsitaa vuosittain noin 1200 vaunua autotuotannon ollessa 300 yksilön tuntumassa.

Lue seuraavaksi