Uutiset

Autot

Eberspächeristä linja-autojen lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien kokonaistoimittaja

 

Esslingenissä Saksassa sijaitseva autoalan alihankkija on ostanut SÜTRAK:in linja-autojen ilmastointijärjestelmien liiketoiminnan Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa. Samalla se on allekirjoittanut sopimuksen siihen liittyvien jakelutoimintojen ostamisesta Meksikossa ja Intiassa amerikkalaisen United Technologies Corporationin tytäryhtiöltä Carrier Corporationilta.

– SÜTRAK:in ja Eberspächer:in fuusio yhdistää kaksi tunnettua lämmitys- ja ilmastointijärjestelmän toimittajaa kattamaan lämmönhallinnan koko linja-autosektorilla, sanoo Eberspächer:in autonlämmitysjärjestelmien johtaja Leonhard Vilser. Tohtori Vilser odottaa yhdistymisen tuovan myös merkittäviä synergiaetuja. – Erityisesti linja-automarkkinoilla asiakkaamme odottavat entistä enemmän täydellisiä ajoneuvon lämmönhallintaratkaisuja. Olemme vastanneet näihin markkinoiden vaatimuksiin ostamalla

SÜTRAK:in. Eberspächer on ainoa valmistaja, joka tarjoaa lämmitysjärjestelmiä kaikenkokoisiin linja-autoihin, niin pienoisbusseihin (5 kW:n lämmitin), 20-paikkaisiin (12 kW) kuin suuriin turistibusseihinkin (35 kW). Yritysoston seurauksena Eberspächer pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen täydelliset katolle asennettavat ilmastointijärjestelmät sekä erilaiset komponentit, kuten höyrystimet, lauhduttimet ja kompressorit kaikenlaisiin linja-autoihin.

Ostetun yrityksen myynti oli vuonna 2009 noin 90 miljoonaa dollaria, ja se työllisti yli 200
työntekijää. Uusi tytäryhtiö Eberspächer Sütrak GmbH & Co. KG, jonka pääkonttori sijaitsee Renningenissä Saksassa, työllistää 135 henkilöä. Muita yritysostopakettiin kuuluvia tärkeitä kohteita ovat tehdas Madridissa ja jakeluyhtiö Mexico City:ssä sekä useat myynti- ja huoltokonttorit eri puolilla Eurooppaa, Lähi-Itää, Afrikkaa ja Intiaa.

Eberspächer tuotteiden edustaja Suomessa:
Wihuri Oy Autola
www.autola.fi

 

 

Lue seuraavaksi