Uutiset

Autot

Bussimatkustamisesta nopeampaa uusilla etäkorteilla

Kuva: Wikipedia Commons

 

Etäkortin etu on se, että sillä maksaminen on huomattavasti nopeampaa kuin nykyisin käytössä olevalla kontaktikortilla. Maksu suoritetaan näyttämällä etäkorttia bussissa olevalle maksupäätteelle muutaman sentin päässä laitteesta. Etäkorttien siru on muovisen kortin sisällä.

Matkahuolto ottaa etäkortit ensimmäiseksi käyttöön suurimpien kaupunkien alueilla. Etäkorttien myötä Matkahuollon lipputuotteiden käytön laajentaminen on mahdollista varsinkin kaupunkiliikenteessä.

– Järjestelmäuudistuksemme antavat meille mahdollisuuden ottaa käyttöön uudenlaisia kaupunki- ja seutulippuja, mikä mahdollistaa Matkahuollon matkakorttien ja lipputuotteiden laajentamisen entisestään. Matkakorttien etäluku nopeuttaa maksutapahtumaa busseissa, lisää matkustajien matkustusmukavuutta ja vähentää bussien pysähdysaikaa pysäkeillä, kertoo Matkahuollon henkilöliikennepäällikkö Jukka Ylitalo.

Lippujärjestelmän uudistamisella Matkahuolto nopeuttaa ja parantaa asiakaspalvelua kokonaisuudessaan.

Matkahuollolla on yli 700 erilaista valtakunnallista ja alueellista matkakorteille ladattavaa lipputuotetta. Esimerkiksi 36 seutulippualueella matkustetaan Matkahuollon toteuttamilla seutulipuilla. Matkahuollon matkakortteja käyttää päivittäin 500.000 asiakasta. Vastaavia etäluettavia matkakortteja on käytössä jo pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun paikallisliikenteessä.

www.matkahuolto.fi

 

Lue seuraavaksi