Uutiset

Yleinen

MAN TGX on Sustainable Truck of the Year 2022

MAN:n lippulaivamalliston 510 hevosvoimainen versio palkittiin arvostetulla tunnustuksella puoliperävaunujen vetoautokategoriassa Italian Ecomondo-messuilla. Messut ovat yksi Euroopan johtavia messuja kestävän kehityksen, ekologisuuden ja kiertotalouden saralla. Tuomaristo, joka koostui merkittävistä kansainvälisistä alan toimittajista, ylistivät TGX 18.510 -mallia erityisesti polttoainetaloudellisuudesta, tehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Tunnustus on yksi useista kansainvälisistä palkinnoista, jotka MAN:n uusi kuorma-autosukupolvi on voittanut tultuaan markkinoille helmikuussa 2020, sisältäen International Truck of the Year 2021 -palkinnon sekä myös Red Dot Design- ja German Design Award -muotoilupalkinnot.

”MAN TGX:n saavuttama The Sustainable Truck of the Year 2022 -palkinto on erityisen tärkeä uusi onnistuminen, sillä se kunnioittaa nimenomaan ympäristöystävällisyyteen, ekologisiin ja kestäviin kuljetusmuotoihin keskittymistä, ja tekee samalla asiakkaiden vaativasta ja hektisestä päivärytmistä yksinkertaisempaa, turvallisempaa sekä niin taloudellista kuin mahdollista. Uuden kuorma-automallistomme jatkuva positiivinen palaute, jota olemme saaneet asiakkailtamme, asiantuntijoilta ja yleisöltä malliston lanseeraamisen jälkeen, tekee meidät nöyrän ylpeiksi ja kannustaa jatkamaan valitsemallamme tiellä”, sanoo MAN Truck & Bus:n myynnistä ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Göran Nyberg.

Nyt jo kuudetta vuotta peräkkäin jaettava Sustainable Truck of the Year -palkinto on saanut alkunsa Italialaisen Vado e Torno -lehden aloitteesta. Lehti on keskittynyt erityisesti ekologisiin ja kestäviin kuljetusmuotoihin. Huomio kohdistuu jo markkinoilla oleviin ekologisiin ja kestäviin rahtikuljetusinnovaatioihin. Haluttu palkinto jaetaan kolmessa eri kategoriassa; puoliperävaunun vetoauto, jakeluauto ja pakettiauto yksityiskohtaisen ekologisuuteen ja taloudellisuuteen perustuvan arviointikonseptin perusteella. Arvioinnissa otetaan huomioon päästöjen vähenemisen lisäksi myös muita näkökulmia kuten ajoneuvon vaikutus ympäristöön, turvallisuuteen ja ihmisten elämänlaatuun sekä koko ajoneuvon elinkaaren aikaisiin päästöihin. Myös käyttömukavuus on yksi vaikuttava arviointitekijä.

Tuomariston perusteet MAN TGX 18.510:n valintaan olivat yksimieliset. ”Viimeisimmän sukupolven MAN TGX -mallisto nosti laadun ja tehokkuuden rimaa. Uudelleensuunniteltu aerodynamiikka parantaa ilmanvirtauksia ja pienentää ilmanvastusta, jonka tuloksena saavutetaan pienempi polttoaineenkulutus ja alhaisemmat päästöt. Tehokas kulku varmistetaan 12,4-litraisella (510 hv) moottorilla, joka on yhdistetty TipMatic-vaihteistoon. Mukava ja toimiva ohjaamo on suunniteltu niin, että tunnet olevasi kotona niin tienpäällä ajaessasi kuin taukojenkin aikana.”

Sustainable Truck of the Year 2022 -palkinnon lisäksi uusi MAN-kuorma-autosukupolvi on saavuttanut useita palkintoja lanseerauksensa jälkeen. Esimerkiksi uusi MAN TGX voitti arvostetun International Truck of the Year 2021 -palkinnon heti debyyttivuotenaan. Kansainvälinen tuomaristo, jotka edustivat 25 eri maata, arvostivat MAN TGX:n erityisen edistykselliseksi ajomukavuuden, työnteon ja lepäämisen olosuhteiden, turvallisuuden, polttoainekustannusten, liitettävyyspalveluiden, innovatiivisten palveluiden sekä toiminto- ja näyttöfilosofian puolesta.

Kansainvälisen ITOY-palkinnon jälkeen uusi MAN-kuorma-automallisto on saavuttanut useita kansallisia palkintoja niin toimittajien, kuljettajien kuin alan lehtien lukijoiden äänestyksissä. Venäjällä MAN saavutti kaksi palkintoa. MAN TGX palkittiin Best Commercial Vehicle of the Year -palkinnolla ja MAN TGS 33.510 6×6 BB puolestaan Dump Truck of the Year 2021 -tunnustuksella.

Puolassa hyötyajoneuvolehti Polski Trakerin lukijat puolestaan äänestivät MAN TGX:n parhaaksi, perusteluinaan kuljettajan optimaalinen ohjaamo sekä kuljetusliikkeiden työn helpommaksi tekeminen ja samalla käyttökustannusten vähentäminen. Liettuassa kuljettajat ja asiantuntijoiden paneeli testasi useita kuorma-automalleja ja -versiota. Loppujen lopuksi MAN TGX palkittiin Lithuanian Truck of the Year -tunnustuksella.

Saksalaisen VerkehrsRundschau-lehden tilaaman markkinatutkimuksen perusteella suosituimmat kuljetus- ja logistiikka-alan brändit palkittiin Image Award -palkinnolla. Kuorma-autojen alle 18 tonnia -kategoriassa fleet-päälliköt ylistivät MAN TGL- ja TGM-mallien mukavuutta, ensiluokkaista kuljettajakeskeisyyttä ja turvallisuutta. Hyötyajoneuvolehtien lukijat (Lastauto Omnibus, Fernfahrer ja Trans Aktuell) puolestaan vakuuttuivat uudesta MAN-kuorma-autosukupolvesta ja äänestivät uudet MAN TGM-, TGS- ja TGX -mallit kategorioidensa parhaiksi ajoneuvoiksi. MAN TGX vakuutti myös muotoiluasiantuntijat useista yksityiskohdista, mutta erityisesti kuljettajan koko työskentelytilan käytännöllisestä muotoilusta. Se voitti sekä Red Dot Design Award -palkinnon että kaksi German Design Award -palkintoa.


  • MAN TGX 18.510 on Sustainable Truck of the Year 2022
  • MAN TGX 18.510 saavutti palkinnon puoliperävaunujen vetoauto-kategoriassa ja vastaanotti tunnustuksen Ecomondo-messuilla Italiassa
  • Sustainable Truck of the Year 2022 -palkinnon lisäksi MAN TGX on saavuttanut useita kansainvälisiä tunnustuksia sen jälkeen, kun se saavutti Truck of the Year 2021 -palkinnon


Lue seuraavaksi