Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetuskaluston työvalot kuntoon – Pinta-ala hyötykäyttöön

Valotekniikan kehitys erityisesti led-valojen osalta on mahdollistanut myös hyötyajoneuvojen työvalaistuksen voimakkaan lisääntymisen. Valojen pieni koko, keveys ja tehokkuus yhdistettynä hyvin kohtuullisiin hankinta- ja asennuskustannuksiin tekevät investointipäätöksistä helppoja. Omiin tehtäviin parhaiten soveltuviin valaistusratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen on maassamme saatavilla helposti asiantuntevaa apua, ja alan kokonaispalveluja tarjoavia yrityksiä on onneksi tarjolla. Kävimme tutustumassa yhteen alan osaajaan, kun tuusulalainen Hio-Mex Oy avasi meille kuljetuskaluston työvalopuolen yksityiskohtia.

Ammattitaidon kautta kuljetuskaluston työvaloteho saadaan kohdennettua juuri oikeisiin kohteisiin. Led-valojen pieni koko ja keveys avaavat mahdollisuudet hyvinkin yksityiskohtaisiin ratkaisuihin.

Hio-Mex Oy on vuonna 1979 perustettu perheyritys, jonka ammattitaidon ja innovatiivisuuden kautta maamme maanteillä liikkuu tarkoin käyttötarkoituksiin räätälöityjä tyylikkäitä, turvallisia sekä tehokkaita ajoneuvoja. Hio-Mex tuntee tarkoin maamme vaativat erikoisolosuhteet ja yrityksen tuotteet sekä ratkaisut kestävät niin kylmyyden, kosteuden kuin maantiesuolan tuomat rasitukset kovimmissakin työskentelyolosuhteissa. Hio-Mex on aina kulkenut myös valaistuspuolella kehityksen kärjessä ja yrityksen osaamisen kautta löydetään sopivimmat valaisuratkaisut kaikkiin työtehtäviin.

Tilankäytön maksimointia

Nykyaikaisen led-valaistuksen kompakti koko ja tehokkuus ovat avanneet työvalojen asennuksiin täysin uudet mahdollisuudet. ”Aikaisemmin esimerkiksi ajoneuvojen kyljet jäivät täysin hyödyntämättä valaistuksen osalta, mutta nykyään saadaan aikaan erittäin tarkat valokuviot juuri haluttuihin kohteisiin. Ajoneuvojen käyttöaste on noussut ja esimerkiksi kuormien puruissa ja lastauksissa ei virastoaikoja noudateta, mikä tarkoittaa monien tehtävien suorittamista hämärän tai pimeyden vallitessa. Osaammekin rakentaa asiakkaalle tarkasti hänen tehtäviään helpottavan työvalokokonaisuuden, jonka avulla myös työturvallisuus nousee uudelle tasolle”, kertoo Hio-Mexin toimitusjohtaja Mika Sassi.

Suunnittelu ja toteutus reippaalla aikataululla

Kuorma-auton takaseinään kiinnitettävä työvaloteline mahdollistaa tehokkaan työvalaistuksen asennuksen kustannustehokkaaseen hintaan. Hio-Mexin Mika Sassi osaa ammattitaidollaan räätälöidä asiakaskohtaiset ratkaisut vaativiin työtehtäviin.

Työvaloprojektissa Hio-Mex käy yhdessä asiakkaan kanssa läpi käyttötarpeet ja mahdollisuudet. ” Selvitämme yleisimmät työskentelyalueet, joihin valon määrä kohdistetaan, sillä esimerkiksi puutavara-auton ja hinausauton tärkeimmät valaistuskohteet sijaitsevat aivan eri alueilla. Useimmiten suunnittelu aloitetaan ajoneuvon yläosasta alkaen ja siitä kuljetaan järjestyksessä alaosaan saakka. Nykyään katto sekä ohjaamon takaseinä saadaan hyödynnettyä työvalotelineiden avulla tarkoin ja yleensä voimakkain valaistus sijoitetaan näihin kohteisiin. Tästä siirrytään kohti ajoneuvon alaosaan ja selvitetään tärkeimmät työkohteet ja vaara-alueet esimerkiksi sivun katvealueilla tai peruutusta suoritettaessa.”

”Työvaloja asennuksia ei rajoiteta lainsäädännöissä, mikä mahdollistaa riittävän valotehon aikaansaamisen. Ledien energiatehokkuuden ansiosta myös autojen omat sähköjärjestelmät riittävät vaativiinkin asennuksiin ja lisälinjojen veto on tarpeellista hyvin harvoin. Lisäksi maamme päällirakentajat osaavat huomioida työvalojen tarpeen ja heidän järjestelmiään saadaan useimmiten käytettyä hyväksi. Itse asennukset ovat hyvin yksilöllisiä ja niiden kesto vaihtelee muutamasta päivästä pariin viikkoon”, Sassi jatkaa.

Laatu tuo kestävyyttä

Työvalojen merkitys kasvaa yksilöllisissä työtehtävissä. Hio-Mex varusteli viemärinkuvausauton erittäin monipuolisella valaistuksella, mikä mahdollistaa tehokkaan ja turvallisen työskentelyn.

Työvalovalikoima on laajentunut vauhdikkaasti ja tarjolla on hinnaltaan sekä laadultaan monipuolista tuotetta. ”Me osaamme suositella asiakkaille huipputuotteita, joiden teho ja kestävyys vastaa omiin korkeisiin vaatimuksiimme. Kunnon teline sekä komposiittirunkoiset valot muodostavat hyvän kokonaisuuden, joka kestää ajoneuvon eliniän. ”

”Kokonaispalvelumme kattaa kaiken suunnittelusta asennukseen ja tehokkuuden ansiosta arvokas ajoneuvo saadaan nopeasti tuottavaan ajoon. Otamme vastaan haastavammatkin projektit ja työvalojen referenssilistallamme on esimerkiksi kappaletavara-autoja, puutavara-autoja, hinausautoja, nosturiautoja ja erittäin monipuolisesti varusteltuja viemärinkuvausautoja. Kaikille alalla toimiville ovat luultavasti tuttuja myös Kuljetus Auvisen sekä Kuljetus A. Järvimäen näyttelyautot, joiden rakennuksessa olemme olleet vahvasti mukana.  Näyttelyautot ovat upean näköisiä, mutta ne ovat myös täysverisiä työvälineitä ja niissä myös työvalot vastaavat ajoneuvojen muuta tasoa”, päättää Sassi.

Lue myös: Mercedes-Benz Actros Lowrider on näyttävä voittaja

Lue seuraavaksi