Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz Actros Lowrider on näyttävä voittaja

Kuljetus Auvisen Lowrider voitti ensin Alahärmän Power Truck Show:ssa tavoitellun Best in Show -palkinnon ja sen jälkeen elokuun lopussa Ruotsissa arvostetun Nordic Trophyn.

Upeasti käsinmaalattu, lowrider-teemainen Mercedes-Benz Actros B-link-yhdistelmä voitti elokuussa järjestetyssä Power Truck Show:n kansainvälisessä autonäyttelyssä yleisöäänestyksen Best in Show-palkinnon. Voittokulku jatkui muutamaa viikkoa myöhemmin Ruotsissa, kun Lowrider voitti arvostetun Nordic Trophy 2017 -palkinnon Trailer Truckin Festivaaleilla Mantorp Parkissa. Nordic Trophyn voitto oli Kuljetus Auviselle jo seitsemäs. Kenelläkään muulla ei ole enempää voittoja. Mercedekselle voitto oli kolmas.  

Lowriderin omistajan Mika Auvisen mukaan ei ollut itsestäänselvyys, että suureen suosioon nousseen Highway Heron jälkeen tulisi aloitettua uutta projektia. ”Mietin tämän B-link-yhdistelmän olevan niin erilainen aihio, että jos kerran tekisimme vielä. Ja pian mopo niin sanotusti karkasikin käsistä”, Mika muistelee.

Suunnittelija Perttu Papunen teki Auviselle mielenkiintoisen ehdotuksen maalauksen teemasta. Se kumpusi hänen omasta kiinnostuksestaan 1940-50-luvun Amerikan meksikaanien lowrider-rakentelutyyliin, jossa moottoreiden sijasta keskityttiin madalluksiin ja näyttävään ulkonäköön. Mika ja tiimi ihastuivat ideaan.

Jokainen autoa koristavista kuvista on tarkkaan mietitty pala kokonaisuutta. Vahvassa roolissa ovat meksikaanien taiteellinen sekä symbolinen kuvamaailma, jossa korostuvat perhe ja uskonto. Omaksi suosikikseen rekan lukuisista maalauksista Perttu mainitsee kuljettajan puoleista sivua koristavan teoksen, jossa on meksikolaisia juuria omaavan näyttelijä Danny Trejon kuva. Tärkeä osa auton ilmettä ovat valitut värit, jotka Pertun mukaan tekevät tästä rekasta ainutlaatuisen. ”Auton värimaailma on täynnä blinblingiä, jota en ole aikaisemmin nähnyt rekkamaailmassa, ainakaan näin pitkälle vietynä”, Perttu kertoo.

Lowrider keräsi Power Truck Show:ssa 11.-12.8.2017 viisi pääpalkintoa seuraavissa luokissa

 • Puoliperävaunun vetoautot + traileri
 • Paras maalaus
 • Valoshow
 • Haastajaluokka
 • Best in Show

Nordic Trophy 2017 -kilpailussa Ruotsissa 25.-26.8.2017 Lowrider puolestaan voitti seuraavat palkinnot 

 • Nordic Trophy 2017
 • Svempas Best in Show
 • Mestariluokka
 • Paras ajoneuvoyhdistelmä
 • Paras maalaus
 • Valoshow
 • Lisäksi parhaan sisustuksen 3. palkinto

Erityisen tyytyväinen Auvinen on ruotsalaisen custom-kuninkaan Svempaksen myöntämään Best in Show -palkintoon. ”Se on meille kova juttu, koska koskaan aiemmin ei Mercedes ole palkintoa voittanut.”

Mikalle tärkeä tuki koko projektissa on ollut kotijoukot, kaikki tiimin jäsenet sekä yhteistyökumppanit. ”Haluan kiittää kaikkia projektiin osallistuneita. He ovat mahdollistaneet kaiken tämän”, Mika summaa tyytyväisenä.

Kuljetus Auvisen ja Lowriderin yhteistyökumppaneita ovat Billackeringen i Mjölby AB, Bridgestone, Hella, HBA, Hio-Mex Oy, Mercedes-Benz, Milcoa/Alcoa Wheels, O.ME.P.S. Srl, PAMA Service, PP Design & Art/Perttu Papunen, PPG, Tank Pro, Ristimaa Customs, Veho Hyötyajoneuvot, Verhoomo Prima ja Örum.

Mika Auvisen ja Perttu Papusen haastatteluvideo alla:

https://www.youtube.com/watch?v=DxEyOzN_FdQ&feature=youtu.be

Lowriderin design ja kynäruiskumaalaukset: Perttu Papunen. Kuvat: Perttu Papunen

Lue seuraavaksi