Uutiset

Työkoneet

Wille 675Δ – uusi Delta-sarjalainen

Viime vuoden syyskuussa esiteltiin ensimmäinen uudistunut Wille-perheen jäsen eli Wille 475Δ (6 100 kg/105 kW). Kuten joku voi muistaa, kastettiin uusi mallisto kreikkalaisten aakkosten neljännellä kirjaimella eli deltalla, joka kuvastaa muutosta. Uuden sukupolven Wille 675:n tekniset ratkaisut noudattelevat pitkälti pikkuveljen kaavaa, joten kannattaa lukea myös artikkeli: Willen uudet vaatteet.

”Uutuudessa on muutamien uusien toiminnallisuuksien ohella samat työtehokkuutta, turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä parantavat ominaisuudet, mutta isommassa kokoluokassa ja paremmalla suorituskyvyllä varustettuna”, kerrotaan Vilakoneelta.

Ohjaamo on jo sisarmallista tuttu.

”Tilavassa ohjaamossa on käyttäjänsä työskentelyä tehostavia ja työergonomiaa parantavia älykkäitä ominaisuuksia”, sanoo Vilakone Oy:n suunnittelupäällikkö Jesse Suonsivu.

”Älykkäät ominaisuudet siirtävät aiemmin käyttäjän vastuulla olleita, rutiininomaisia tehtäviä koneen automatiikan hoidettavaksi. Tämä auttaa kuljettajaa viemään työn uudelle tehokkuuden tasolle sekä paremmin havainnoimaan koneen ympäristöä ja välttämään mahdollisia vaaratilanteita”, jatkaa Joensivu.

Aiemmista konemalleista tutun, koneen hallintaa helpottavan Smart Drive -ajopoljinmoodin lisäksi koneessa on uusi Smart Flow -ominaisuus, joka säätää moottorihydrauliikan tuottoa automaattisesti koneen nopeuden mukaan. Tällöin esimerkiksi hiekoitettaessa koneen automatiikka pitää hiekoitusjäljen tasalaatuisena koneen ajonopeuden vaihteluista
huolimatta.

Työkäyttöön optimoidulla Smart Cruiser -vakionopeudensäätimellä voidaan antaa automatiikan hoitaa koneen eteneminen tarkasti ja tasaisesti, ja kuljettaja pystyy paremmin keskittymään esimerkiksi työlaitteen liikkeiden hallitsemiseen.

Optiona koneisiin saatava, älykäs Smart Lube -automatiikka seuraa koneen käyttöä ja säätelee koneen keskusvoitelujärjestelmän toimintaa sen mukaan niin, että rasvaa ei käytetä tarpeettomasti.

Joystickin kaikki toiminnot ovat helposti muokattavissa työlaite- tai käyttäjäkohtaisiksi.

”Kuljettajan ei työskennellessä tarvitse etsiä eri toimintojen käyttökytkimiä vaan useammankin työlaitteen yhtäaikainen käyttö onnistuu vaivattomasti joystickin napeista. Wille 675 osaa myös kertoa kuljettajalle reaaliaikaisen moottorihydrauliikan virtauksen, jolloin työlaitteelle on helpompi ohjata juuri oikea määrä tuottoa”, kertoo Suonsivu koneen uusista ominaisuuksista.

Wille 675:n voimanlähteenä on partikkelisuodattimella ja SCR-katalysaattorilla varustettu, viimeisimmän Stage V -päästöluokan 105 kilowatin tehoinen Kohler-dieselmoottori, josta löytyy vääntöä 650 newtonmetriä.

Tiukat päästörajoitukset alitetaan ilman pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmä EGR:ää. Kuten muissakin Wille-malleissa, polttoaineena voidaan käyttää ympäristöä vähemmän kuormittavaa, 100-prosenttista HVO-tyyppistä uusiutuvaa biodieseliä.

Markkinajohtajat, Wille-ympäristönhoitokoneet ovat Loimaalla Varsinais-Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja avainlipputuotteita. Koneiden valmistaja Vilakone Oy on osa Wihuri Oy Teknistä Kauppaa, joka myy ja huoltaa Willet Suomessa.

Wille 475 esittely syyskuussa 2020.
Lue seuraavaksi