Uutiset

Työkoneet

Wihurin Oikiat Konepäivät – isoja koneita, etäseurantaa ja muuta uutta

Etäseurantajärjestelmä koostuu koneeseen asennettavasta Cat Product Link -järjestelmästä, joka kerää ja lähettää tietoja sekä siirtoon ja hallinnointiin käytettävästä VisionLink -sovelluksesta. Cat Product Link kerää oleellisimmat tiedot, kuten tapahtuma- ja vikakoodit sekä koneen tilastotiedot, esimerkiksi tuntimittarin lukemat, polttoaineen kulutuksen ja tyhjäkäyntiajan.

Tietoja voidaan lukea ja käyttää web-selainpohjaisella Trimblen hallinnoimalla VisionLink-sovelluksella. Järjestelmän avulla on mahdollista asettaa kartalle rajat, joiden yli mentäessä lähtee automaattinen hälytys haluttuun kohteeseen. Vastaavia hälytyksiä voidaan tehdä myös aikarajojen puitteissa. Järjestelmä valvoo myös huoltoaikoja ja osaa esimerkiksi ennustaa tulevan huollon ajankohdan ja paljon muuta. Näin ollen tämä on korvaamaton työkalu koneiden ja kaluston hallintaa varten.

Tieto siirtyy matkapuhelinverkon välityksellä ja paikkatieto saadaan GPS-signaalien avulla. Koneen yksikkö, ”purkki”, on erittäin hyvin ja korkeatasoisesti suojattu, kuten Cat-koneiden kaikki sähkökomponentit. Järjestelmä on asennettavissa myös muiden merkkien koneisiin, joskaan näistä ei välttämättä saada aivan kaikkea tietoa siirtoon. Esimerkiksi paikkatieto on kuitenkin näistä aina saatavana, joten yrityksen eri merkkisten koneiden hallinnointi samalla järjestelmällä onnistuu.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi