Uutiset

Työkoneet

Wihuri Oy ostaa RealMachineryn

Kotimainen Wihuri Oy on solminut sopimuksen RealMachinery Oy:n ja sen Suomessa toimivien tytäryhtiöiden koko osakekantojen ostamisesta. RealMachinery Oy:n maahantuomiin ja edustamiin tuotteisiin Suomessa kuuluvat Doosan-, Mecalac- sekä Ammann-maarakennuskoneet. Lisäksi konserniin kuuluvat RealLift Oy, joka myy ja maahantuo Haulotte-, Grove-, Potain-ja Palfinger -henkilönostimia ja nostureita sekä RealRental Finland Oy, joka on keskittynyt maarakennuskoneiden vuokraamiseen.

RealMachinery Oy:n palveluihin kuuluvat myös koneiden huolto-ja korjaamopalvelut. Yrityskauppaan eivät kuulu RealMachinery Oy:n ulkomailla toimivat yhtiöt. Uusi kokonaisuus tarjoaa Wihurin asiakkaille entistä monipuolisemmat maarakennuksen ratkaisut suoraan yhdeltä ja samalta toimittajalta. Yrityskauppa luo erinomaisen perustan Wihuri Oy Teknisen Kaupan kasvulle. Wihurin konsernijohtaja Risto Aarnio-Wihuri kommentoi:

”Strategisesti yrityskauppa on Wihurin Tekniselle Kaupalle luonnollinen liike ja laajentuminen raskaisiin maansiirtokoneisiin. Kaupan myötä saamme laajan ja laadukkaan lisän ratkaisutarjontaamme. Wihuri on viime vuosina määrätietoisesti laajentanut uusiin asiakassegmentteihin. Haemme vahvaa kasvua nyt ja tulevaisuudessa.”

”Kauppa vahvistaa Wihuri Oy Teknisen Kaupan asemaa markkinoilla. Kaupan mukana saamme erinomaisen lisän tarjontaamme, hyvinhoidetut asiakassuhteet sekä tietenkin erittäin osaavan organisaation. Tämä on meille erittäin hieno mahdollisuus”, kertoo toimialajohtaja Jonne Honkanen (Wihuri Oy Tekninen Kauppa).

”RealMachinery Oy jakaa Wihuri Oy:n kanssa samat arvot asiakkaiden palvelemisessa. Yrityskaupan myötä yhtiö näkee yrityksen kasvutarinan jatkuvan seuraavien vuosien ja vuosikymmenten ajan.”

”Yrityskauppa antaa meille merkittävästi laajemmat hartiat palvella nykyisiä ja uusia asiakkaitamme valtakunnallisesti, niin konekaupassa kuin huolto-ja korjaamopalveluissakin. Wihuri Oy:llä on useiden vuosikymmenien kokemus maarakennusalalta ja yritys tunnetusti palvelee asiakkaitaan joustavasti, nopeasti ja laadukkaasti. Wihuri Oy on johtava yritys teknisen kaupan toimialalla Suomessa, joten näkymät yhteiselle tulevaisuudelle ovat hyvin positiiviset. Yrityskaupan myötä uskomme, että Wihuri Oy:n osaaminen ja tukimahdollistavat RealMachineryn kasvutarinan jatkumisen useiden vuosikymmenten ajaksi”, kertoo toimitusjohtaja Matti Salminen RealMachinery Oy:stä.

Lue seuraavaksi