Uutiset

Työkoneet

Sainio Infralle Doosan DX140LCR

Lohjalainen Sainio Infra Oy täydensi keväällä konekantaansa uudella, lyhytperäisellä Doosan DX140LCR -kaivukoneella. Kone varusteltiin työkuntoon RealMachineryn Lempäälän toimipisteessä. Muutoinkin jo varsin runsaasti varusteltu kone sai vielä lisää käyttöä ja turvallisuutta parantavia lisävarusteita. Lempäälästä kone lähti heti pihatöihin pääkaupunkiseudulle.

Sainio Infran yrittäjäveljekset Jaakko ja Mikko Sainio jatkavat jo edesmenneen isoisänsä Sulo Sainion jalanjäljillä maarakennusalalla. Sulo Sainio edusti maarakennuksen kenties sitä kovinta kaartia. Hän aloitti työt käsiporarina vuonna 1955. Myöhemmin mukaan tulivat kaivutyöt. Historiaan mahtuu myös tiehöylähommia jo varhaisessa vaiheessa. Noilta ajoilta on Sainioilla vieläkin tallella hallin nurkalla Caterpillarin tiehöylä vuosimallia 1959. Käyttöönsä Sulo hankki sen vuonna 1969.

Sulon poika Seppo jatkoi sittemmin yritystoimintaa, ja tänä päivänä vetovastuussa ovat siis Sepon pojat Jaakko ja Mikko. Jaakko Sainion mukaan isä Seppo käy vielä päivittäin hallilla ”tarkistamassa tilanteen”, vaikkakaan ei ole enää mukana hektisimmässä arjessa.
Perheen kolmas sukupolvi otti vetovastuun vuonna 2005. Työnjako veljeksillä on selkeä, isoveli Jaakko kiertää päivät työmailla, kun taas Mikko hoitaa asioita toimistossa. Yritys työllistää tänä päivänä reilut 20 henkeä. Jaakon mukaan väki on kaikenikäistä. Onpahan mukana myös yksi isä ja poika.

Sainio Infran miehet, Jaakko Sainio (kesk.) ja Mikko Sainio (oik.), kävivät vastaanottamassa uuden lyhytperäisen Doosan DX140LCR -kaivukoneen RealMachineryn Lempäälän toimipisteellä, jossa koneeseen ruuvattiin runsaasti lisävarusteita. Koneen myynnistä vastasi Markku Takala (vas.).

Paljon Doosaneita

Kaivukoneita talossa on viitisentoista painohaarukkaan 4–32 tonnia, niin pyörä- kun tela-alustaisia. Viimeisen vuoden aikana on kauppaa väännetty RealMachineryn konemyyjän Markku Takalan kanssa hyvinkin tiiviisti. Nimittäin nyt luovutettu kone on jo neljäs vuoden aikana Markun kanssa kätelty Doosan-kone. Tätä DX140LCR:ää (14,4 t/86 kW) ennen Sainioille on toimitettu kaksi pyöräalustaista konetta DX165W (17,3 t/102 kW) ja DX170W (17,8 t/113 kW) sekä tela-alustainen DX300LC (30 t/199 kW).

Koneessa on vakiona 700 millimetrin telalaput. Runsaan vakiovarustelun lisäksi koneeseen asennettiin liuta lisävarusteita, kuten Novatronin 3D-koneohjausjärjestelmä, Engconin kallistuva kauhanpyörittäjä ja runsaasti led-toimisia varoitusvilkkuja.

Muutoinkin Doosan on valtamerkki Sainio Infran konekannassa. Kaikissa kaivukoneissa on 3D-koneohjausjärjestelmä ja kallistuva kauhanpyörittäjä. Ja tietenkin sellaiset ruuvattiin tähän uusimpaan tulokkaaseenkin. Pyörittäjäksi valikoitui Engcon ja koneohjausjärjestelmäksi Novatron. Muuta lisävarustelua edustavat polttoainetoiminen lisälämmitin, tummennetut lasit, led-työvalot, led-majakkapaneeli katolla, huomiovilkkusarja, myös vastapainon päälle asennettiin välähdysvalot, sekä keskusvoitelujärjestelmä.

Vakiovarusteena koneessa on ilmastointilaite, lämmitettävä ilmajousitettu istuin, 2-suuntainen proportionaalinen vasarahydrauliikka, letkunrikkoventtiilit, tankkauspumppu sekä taka- ja sivukamerat. Moottorina on nelisylinterinen Perkins 1204F -diesel.
Sainio Infran ensimmäinen Doosan, pyöräalustainen DX140W (15,6 t/102 kW), kuuluu edelleenkin talon kalustoon. Käyttötunteja sen mittarissa on jo yli 18 000, mutta kone toimii Jaakon mukaan moitteettomasti.

Maarakennusta ja talvikunnossapitoa

Sainio Infran toimenkuvaan kuuluvat maarakennus- ja talvikunnossapitotyöt. Maarakennustyöt sijoittuvat Uudenmaan alueelle, pääosin kehä kolmosen sisäpuolelle. Yritys toimii alihankkijana tehden paljon tuntitöitä. Asiakkaat ovat suuria maarakennus- ja talonrakennusyrityksiä. Kaivukoneet ovat mukana talon-, kauppakeskusten ja koulujen pohjien teossa. Myös Raide-Jokerin rakentamisessa Sainio Infran Doosanit ovat olleet pitkään mukana. Maarakennustöiden ohella yritys tekee katujen ja pihojen lumitöitä sekä keväisin katujen harjausta.

Kauhaksi valikoitui Pro-kauha, joka on Sainion veljesten omaa maahantuontia. Kauhoja tuodaan maahan ja jälleenmyydään Suomen Kauhatukku Oy:n nimellä, myös verkkokaupassa. Tarjolla on yleisimmät kauhatyypit minikoneista 30 tonnin kaivukoneisiin S30–S70-kiinnikkein.

Myös kauhamyyntiä

Jaakko Sainio

Uuden Doosanin kauhaksi asennettiin Pro-kauha. Sainion veljekset myös tuovat maahan ja jälleenmyyvät kaivukoneiden kauhoja Suomen Kauhatukku Oy:n nimissä. Sainio Infra on käyttänyt näitä nyt maahantuomiaan kauhoja kolmisen vuotta omissa koneissaan. Vuosi sitten päätettiin myös ruveta myymään kyseisiä kauhoja.

Kiinalais- ja puolalaisvalmisteisten kauhojen tuotemerkki on Pro. Kauhojen myynnistä vastaa Mikko Sainio. Tuotteita on tarjolla myös Suomen Kauhatukku Oy:n verkkokaupassa. Valikoimassa on kuokka-, kaapeli-, tasoitus-, luiska- ja seulakauhoja aina minikoneista 30 tonnin kaivukoneisiin. Kiinnikkeeksi voi valita S-sarjasta koot S30–S70.Doosan-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy RealMachinery.


Lue seuraavaksi