Uutiset

Työkoneet

Volvo investoi akkutehtaaseen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ilmoittaa aloittavansa tänä kesänä uuden akkutehtaan rakentamisen Etelä-Korean Changwonin kaivukonetehtaan yhteyteen. Yhtiö on sitoutunut siihen, että 35 prosenttia kaikista sen valmistamista koneista on täyssähkökäyttöisiä vuoteen 2030 mennessä. Yli seitsemän miljoonaa euroa maksava akkutehdas on tärkeä askel tämän päämäärään saavuttamiseksi.

Volvon kaivukonetehtaan alue on kooltaan 1,1 miljoonaa neliömetriä ja on siten Volvo CE:n suurin tuotantolaitos. Se tuottaa 55 prosenttia kaikista Volvo-merkkisistä kaivukoneista. Uusi akkutehdas keskittyy akkutuotannon lisäksi kehittämään täyssähkökäyttöisiä kaivukoneita.

”Tämä investointi on tärkeä merkkipaalu tiellämme kohti täyssähkökäyttöä. Changwonin tehdas sijaitsee ihanteellisesti lähellä akkumoduulien ja muiden avainkomponenttien toimittajia. Logistiikka on helppo hoitaa. Työvoima on korkealle koulutettua ja sitoutunutta kohtaamaan tulevaisuuden ympäristöhaasteet”, sanoo Volvo Group Korean johtaja Andy Knight.

Uusi akkuteknlogiaan keskittyvä kokoonpanolinjasto rakennetaan komponettitehtaan sisälle. Valmistuttuaan sen koko tulee olemaan 2 500 neliömetriä. Rakentaminen alkaa toukokuussa 2023 ja valmista kerrotaan olevan ensi vuoden kesäkuussa.

Volvo CE tiedotti taannoin investoivansa sähköisten pyöräkuormaajiensa ja dumpperiensa tuotantoon suuria summia. Oma akkutehdas on suora jatkumo tälle kehitykselle. Volvo CE on aiemmin kertonut, että tähtäin on olla täysin vapaa fossiilista energiamuodoista vuoteen 2040 mennessä.


Lue seuraavaksi