Uutiset

Työkoneet

Volvo CE:ltä kestävän kehityksen testikeskus

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) avaa uuden testi- ja demokeskuksen, jonka teemana on kestävä kehitys, liitettävyys ja autonomiset (itsenäisesti kulkevat) ratkaisut. Yritys erottautuu nyt muista perustamalla maailman ensimmäisen testi- ja demokeskuksen, joka keskittyy sähköisiin ja autonomisiin kuljetusratkaisuihin. Testikeskus tulee toimimaan Volvo CE:n vierailukeskuksen yhteydessä Eskilstunassa, Ruotsissa.

Uuden demokeskuksen rakennustyöt ovat jo alkaneet. 6,5 hehtaarin alueelle tulee omat, rajatut alueet täyssähköisille, autonomisille ja kauko-ohjattaville koneille latausinfroineen ja 5G-yhteyksineen. Alueelle tulee myös valvomoita sekä koulutustiloja. Lisäksi maastoon rakennetaan katsomotilat yleisölle sekä alue Volvo Co-Pilot -avustustoimintojen harjoittelua varten.

Innovaatioiden etulinjassa tulee olemaan Tara autonomous transport solution, joka edustaa Volvo Autonomous Solutionsin ratkaisuja kaivoksilla ja louhoksilla.

”Odotamme jo innolla, että pääsemme esittelemään Taran kokonaisratkaisuja asiakkaillemme. Miten työmaa käynnistetään, miten työmaa toimii, miten ladataan sekä miten käytetään TA15-täyssähkökäyttöistä ja autonomisesti toimivaa kuljetusvälinettä. Samalla esitellään myös miten valvomo toimii sekä miten koneita ohjataan valvomosta käsin. Kaikki rakennukset ja käytettävä teknologia on uusinta uutta”, sanoo Calle Skillsäter Volvo Autonomous Solutionsilta.

TA15

Rajatulla alueella pääsee näkemään, miten radio-ohjatut koneet operoivat. Etäohjatut koneet ovat ideaalisia kaivoksille ja louhoksille. Niitä ohjataan valvomosta käsin. Samaan aikaan toisessa valvomohuoneessa voidaan demonstroida reaaliajassa, miten koneiden lisääntynyt toiminta-aika voi alentaa toiminnan kokonaiskuluja.

”Tämä on strategisesti tärkeä investointi, ei pelkästään Volvo CE:lle ja Volvo Autonomous Solutionsille, vaan myös koko Volvo Groupille. Se kertoo sitoutumisestamme kestävän kehityksen innovaatioihin. Odotamme jo innolla, että pääsemme esittelemään tätä uutta demokeskustamme vierailijoille sekä näyttämään, miten rakennamme tulevaisuutta”, sanoo Carl Slotte Volvo CE:ltä.

Uusi testi- ja demokeskus tullaan näillä näkymin avaamaan syksyllä 2021. Volvo toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan uuteen innovaatioalueeseen.


Lue seuraavaksi