Uutiset

Työkoneet

Ensimmäiset täyssähkökäyttöiset Volvot toimitettu

Norjalaiset yritykset K Baugerød Anlegg ja Veidekke tekivät vuoden 2019 Baumassa tilauksen ja saivat nyt koneensa. Ensimainittu osti Volvo ECR25 -kaivukoneen ja jälkimmäinen Volvo L25 -pyöräkuormaajan. Molemmat täyssähkökäyttöisiä akkukoneita.

Kaivukone menee Oslon keskustaan kaivamaan kaapeli- ja putkikanaaleita. Pyöräkuormaaja taas tekee töitä Norjan Tielaitokselle.

Sara Iselin Nysveen Bakke ja Kai Baugerød (K Baugerød Anlegg).

”Asiakkaamme vaativat nykyään jo yhä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Haluamme olla eturintamassa vastaamassa noihin toiveisiin. Täyssähkökäyttöinen kaivukone saa heti aikaa muutosta ja parantaa sekä koneen kuljettajan että muun työmaan henkilökunnan elämänlaatua päästöttömyytensä ansiosta”, toteaa toimitusjohtaja Sara Iselin Nysveen Bakke (K Baugerød Anlegg).

Are Ellefsrud (Veidekke) ja Kenneth Hansen (Volvo Maskin Norja).

”Olemme ylpeitä ollessamme ensimmäisten norjalaisten yritysten joukossa ottamassa käyttöön Volvon ympäristöystävällistä tekniikkaa. Näytämme asiakkaillemme olevamme tosissamme ympäristön huomioimiessa sekä taistelussa ilmastonmuutosta vastaa”, jatkaa Veidekken kalustopäällikkö Are Ellefsrud.

Molemmissa koneissa dieselmoottori on korvattu 48 voltin litiumioniakuilla ja sähkömoottoreilla. Suorituskyky ja teho ovat akkukoneissa samat kuin dieselversioissa. Tärinä on tosin dieselmoottorin puuttuessa pienempää ja huoltotarvetta on vähemmän.

Volvo lupaa, että tyyppilisessä minikoneiden työssä akkujen varaus kestää koko kahdeksan tunnin työpäivän. Lataus onnistuu normaalista verkkovirtapistokkeesta yön aikana.
Lue seuraavaksi