Uutiset

Työkoneet

Visuri & Paavolalle Suomen ensimmäinen ympäripyörivä JCB-kurottaja

Visuri & Paavola on Kalajoella toimiva koneurakoinnin yritys, joka työllistää vakituisesti noin 15 henkilöä satama-alueen sekä sahatoiminnan materiaalinkäsittelyssä ja tien- sekä kiinteistönhuollon parissa. Yritys on aina ollut tunnettu korkeasta työn laadusta sekä voimakkaasta panostuksesta huippuluokan konekantaan. Hyvä esimerkki yrityksen edelläkävijämäisestä toiminnasta on uusi, Suomen ensimmäinen ympäripyörivä JCB Hydraload 5.5-2.1R -kurottaja.

Marko Paavola on luottanut JCB:n väreihin jo 30 vuoden ajan ja ympäripyörivää kurottajaa etsittäessä valinta oli helppo. JCB:n puikoissa istuva Markon veli Tomi Paavola on jo tottunut Hydraloadin käsittelijä ja kurottajan monipuolisuus saa
alan ammattilaiselta runsaasti kehuja.

Visuri & Paavolan historia juontaa vuoten 1985, jolloin Timo Visuri aloitti koneurakoinnin toiminimellä. Visurin vävy Marko Paavola liittyi mukaan toimintaan pysyvästi vuonna 1997 ja neljän vuoden kuluttua nykyinen Visuri & Paavola Oy näki päivänvalon. Urakointi aloitettiin maltillisella konekannalla, mutta tasaisen kasvun kautta yrityksellä on nykyään noin 25 raskasta työkonetta rivissään. Monipuoliseen konevalikoimaan kuuluu trukkeja, kurottajia, pyöräkuormaimia, traktoreita ja pienkoneita. Suurta osaa koneita yhdistää keltamusta väritys, sillä Visuri & Paavola on aina luottanut JCB:n laadukkaisiin tuotteisiin.

Kokonaispalvelu ratkaisee

JCB Hydraloadin yli 20 metrin nostokorkeus yhdistettynä pyörimisen ketteryyteen tekee kurottajasta todella tehokkaan ja monikäyttöisen yksikön.

Visuri & Paavolan toimitusjohtaja Marko Paavola on aina kiinnittänyt koneinvestoinneissa huomiota paljon muuhunkin kuin hankintahintaan. ”Luonnollisesti koneen laatu, lisävarustelumahdollisuudet ja soveltuvuus työtehtäviimme on oleellisen tärkeää, mutta tärkeää on myös palvelun laatu, luotettavuus ja jälkimarkkinointipalvelujen toimivuus. Olemme käyneet kauppaa Mateko Oy:n Harri Leppälän kanssa jo vuosikausien ajan ja Harrin kanssa toimiessamme voimme olla varmoja asioiden hoitumisesta kaikissa tilanteissa, myös ongelmatapausten aikana. Yleensä yksi puhelu Harrille riittää ja rattaat lähtevät pyörimään”, kertoo Paavola.

JCB takaa tehokkaan urakoinnin

Visuri & Paavolan työtehtävät ovat vaativia ja aikataulujen pitävyys on oleellisen tärkeää esimerkiksi satamaurakoinnissa. ”Koneiden luotettavuuden sekä tehokkuuden tulee olla huipputasoa, ja lisäksi lisälaitevalikoima sekä säädettävyys ovat merkittäviä tekijöitä. JCB:n brittiläinen laatu valikoitui yrityksen vakioksi jo sen alkumetreillä, eikä hyvää ole ollut syytä vaihtaa. Kuuntelemme erittäin tarkasti myös kuljettajiemme kommentteja ja heidän viihtyvyytensä ohjaamoissa on rankoissa urakoissa ensisijaisen tärkeää”, korostaa Paavola.

Pyörivä kurottaja lisää palveluvalikoimaa

Idea ympäripyörivän kurottajan hankkimisesta syntyi parisen vuotta sitten, kun Paavola kiinnitti huomiota pyörivyyden tuomiin hyötyihin. ”Kävin koeajamassa alan tarjontaa maassamme, mutta yksikään kone ei täysin miellyttänyt. Kuin sattumalta JCB julkaisi oman ympäripyörivänsä näihin aikoihin, ja Hydraloadin ominaisuudet sekä tekniikan suorituskyky osuivat kohdalleen. Luotto JCB:n osaamiseen on vuosien mittaan kasvanut sen verran korkeaksi, että Harri laittoi uutuuden tilaukseen jo loppuvuodesta 2019.”

Arvokas investointi täytyy hyödyntää optimaalisesti ja Visuri & Paavolan kurottaja on varustettu henkilökorilla, vinssillä, tavarannostokorilla sekä trukkipiikeillä.

”Korona vesitti jo sovitun tehdasvierailun koeajoineen, mutta jälkikäteen voi sanoa, että hyvää kannatti odottaa. Matekolle Pirkkalaan Hydraload-kurottaja saapui alkukeväästä ja kotiin Kalajoelle kone pääsi huhtikuun puolessa välissä. Arvokkaasta sijoituksesta täytyy luonnollisesti saada irti mahdollisimman suuri hyöty ja varustelimme kurottajan henkilökorilla, vinssillä, tavarannostokorilla sekä trukkipiikeillä. Hydraload tulee työskentelemään lähinnä rakennustyömailla sekä erilaisissa palvelutehtävissä, ja tällä hetkellä meillä on käynnissä perusteellinen koulutus uutuuskoneeseen. Näin varmistamme turvallisuuden ja tehokkuuden kurottajan siirtyessä tositoimiin”, Paavola lisää.

Kalajoki vahvassa kasvussa

Hydraload on jo osoittanut tehokkuutensa Kalajoen useissa rakennuskohteissa ja kurottajalle on suunnitteilla runsaasti monipuolisia tehtäviä rakennus- ja palvelu-urakoinnissa.

Kalajoella vieraillessa ei voi olla huomaamatta laaja-alaisia voimakkaita investointeja ja kaikessa näkyy reipas tekemisen meininki. ”Suurin osa työtehtävistämme on Kalajokilaakson alueella, ja Kalajoen satama sekä Junnikkalan saha ovat merkittäviä työllistäjiämme. Satamassa käsittelemme niin bulkkia, puuta kuin projektituotteita ja Junnikalassa hoidamme kaikki trukkitehtävät Kalmar-kalustollamme. Kalajoen hiekkasärkkien matkailutoiminta työllistää meitä puolestaan rakennustoimintansa kautta ja olemme voimakkaasti mukana Kalajoen seudun kehityksessä. Seuraamme alan vaatimuksia tarkoin ja JCB:n kalusto takaa pysymisemme kehityksen kärjessä tulevinakin vuosina”, päättää Paavola.

Yli 4 000 konekaupan Harri Leppälä

Visuri & Paavolan Marko Paavola kertoo yrityksen toimineen jo yli 30 vuotta tiiviissä yhteistyössä Matekon Harri Leppälän kanssa ja konekaupat on keskitetty tarkoin JCB-tuoteperheeseen. Tämän tasoisen, kestävän yhteistyön taustalla onkin vahva molemmin puolinen luottamus ja toisen toimintatapojen tuntemus.

Visuri & Paavola on hankkinut Leppälältä kymmeniä koneita ja myös Hydraload saapui taloon Harrin kautta varsin ripeiden neuvottelujen kautta. ”Tunnen Visuri & Paavolan erittäin tarkoin, ja yrityksen menestys sekä arvostus liittyvät rehellisyyteen, kovaan työntekoon ja vahvoihin perusarvoihin. Yrityksen kehitystä on ollut ilo seurata ja olla omalta osalta mukana kasvussa. Olin odotellut ympäripyörivää JCB-kurottajaa jo vuosia, ja uutuuden esittelyn jälkeen oli selvää, että kone soveltuisi loistavasti Visuri & Paavolan työtehtäviin. Omassa koekäytössä Hydraload osoittautui odotusten arvoiseksi ja useat tekniset edistysaskeleet kertoivat omaa kieltään vahvasta innovatiivisuudesta”, kertoo Leppälä.

Suomen ensimmäisen JCB Hydraloadin kauppa liittyi omana yksikkönään Harri Leppälän tuhansien myytyjen koneiden komeaan listaan. ”Olen tallentanut tiedot kaikista myymistäni koneista ja kokonaislukumäärä on reilut 4 000 kappaletta. Yllättävä huomio oli uusien koneiden myyntimäärä, sillä se on jonkin verran käytettyjä suurempi. Myyntilukuihin on vahvasti vaikuttanut JCB:n hyvä maine maamme ammattilaisten parissa ja jatkuva panostus uusiin tuotteisiin. Yrityksen perustaja Joseph Bamfordin jo 1940-luvulla viitoittamalla, parempaan tekemiseen perustuvalla tiellä on ollut myyntimiehenkin hyvä taivaltaa”, päättää Leppälä.

JCB Hydraload 5.5-2.1R

Moottori:               JCB ECOMax T4F

Teho:                      108 kW (145 hv)

Nopeus:                 40 km/h

Työpaino:              1 7960 kg

Leveys:                  2 450 mm

Nostokyky:           5 500 kg

Nostokorkeus:      20,5 m

Voimansiirto:        Kaksinopeuksinen hydrauliikka


Lue seuraavaksi