Uutiset

Työkoneet

Viavac-imukuppinostimet Scandinavian Crane Trucksilta

Turkulainen Scandinavien Crane Trucks Oy (SCT) esitteli Power Truck Show:ssa hollantilaisvalmisteisia Viavac-imukuppinostimia. SCT on aloittanut äskettäin kyseisten tuotteiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin Suomessa. Ensimmäisiä laitteita on jo toimitettu asiakkaille. SCT:n Mikko Seppälän (kuvassa) mukaan uusia imukuppinostimia on yrityksen Turun toimipisteessä valmiina pikaiseenkin toimitukseen. Myynnin ohella SCT hoitaa laitteiden huollon ja varaosapalvelun Turun alueella. Pääkaupunkiseudulla Viavac-imukuppinostimien huollosta vastaa yhteistyökumppani.


Lasien ja elementtien nostoon

Viavac-imukuppinostimet on tarkoitettu lasien, rakennuselementtien ja levymäisten kappaleiden nostoon. Ne soveltuvat käytettäväksi kaikkien nostureiden tai ylös nostavien työkoneiden kanssa. Imukuppinostimissa on sisällä oma itsenäinen alipaineen tekevä järjestelmä. Se toimii myös laitteen sisällä olevalla akulla, joten käyttö onnistuu näin siis lähes millä tahansa nostolaitteella. Ulkoista virransyöttöä tai muuta kaapelointia ei tarvita, pelkkä nostokoukku riittää. Seppälä lupaa akun latauksen riittävän helposti yhden työpäivän nostoihin. Laitteiden mukana toimitetaan aina vara-akku. Lasin tai muun kappaleen irrotus yläilmoissa onnistuu myös lisävarusteena saatavan kauko-ohjaimen avulla. Laitteessa on hälytyssummeri, joka alkaa soida, jos alipaine käy liian pieneksi tai akun varaus liian alhaiseksi. Alipainejärjestelmä on kaksipiirinen ja nostinta voidaan käyttää myös tuulisissa oloissa sekä pakkaskelillä.

Jopa 800 kilogrammaa

Viavac-nostin pystyy nostamaan parhaimmillaan 800 kilogramman painoisen lasin. Kyseinen kuorma nousee Mikon oikealla kädellä pitelemällä, hämähäkkimäisellä GBX-mallilla. Siinä on saranoitu kiinnitys, jolloin lasia voidaan helposti kääntää ilmassa haluttuun asentoon asennuksen helpottamiseksi. GBX-malli on moduulirakenteinen eli se voidaan varustaa 4–8 imukupilla nostettavan kappaleen koon mukaan. GBX soveltuu vain lasien nostoon, mutta muiden materiaalien nostot onnistuvat Mikon edessä maassa seisovilla nostimilla. Niillä voi toki nostaa myös laseja. Viavacin imukuppinostimilla onnistuvat pinta-alaltaan suurtenkin rakennuselementtien nostot, kunhan elementin pinta on vain imukuppinostoon soveltuva. Viavacin Youtube-kanavalta löytyy paljon liikkuvaa kuvaa imukuppinostinten toiminnosta ja käyttökohteista.
Scandinavien Crane Trucks myy imukuppinostinten ohella myös nosturiautoja ja kappaletavaranostureita sekä hoitaa nostureiden asennukset ajoneuvoihin erikoisvarusteluineen.

LUE MYÖS: Kokonaisvaltaista nosturiautotarjontaa – SCT

Lue seuraavaksi