Uutiset

Työkoneet

Uutuuksia Lepaan lehmusten lomassa – osa 3

Nyt vuorossa Lännen Tractors, Mateko, MT-Tukku, Rentti ja Serco.Lännen TractorsMatekoMT-Tukku

MT-Tukku oli tuonut ensimmäistä kertaa laajan työlaitevalikoimansa näytille Lepaalle. Humppilassa kakkostien varrella toimivalta MT-Tukulta löytyy runsas tarjonta erilaisia maarakennuksen, maatalouden ja kiinteistönhoidon työlaitteita kuten kauhoja, trukkipiikkejä, nostopuomeja, harjoja, kivitalikkoja, asfalttileikkureita, kahmarikouria sekä erilaisia adaptereita työlaitekiinnitykseen.

Uusimpana nimikkeenä MT-Tukun tarjontaan ovat tulleet KX-energiapuukourat. Niitä on kuulemma jo toimitettu paljon asiakkaille. Mallistosta löytyy MT-Tukun mukaan myös Avantin pienkuormaajiin soveltuva energiapuukouramalli.

KX-energiapuukoura


Rentti (Tracwest)

Frans, Juhan poika, Leivo oli ottamassa ensiaskeleita konemessuiluun Rentin osastolla. Mies oli juuri vapautunut varusmiespalvelusta ja seuraavana odottivat jatko-opinnot. Tässä välissä hänellä on hyvää aikaa tutustua työelämään. Koneiden esittely sujui isältä opitulla innokkaalla tavalla. Toimittaja sai pikaisen, mutta kattavan esittelyn Casen tarjonnasta. Eikä ihme, Frans on hengittänyt työkonemaailmaa jo vaahtosammuttimen kokoisesta.

Frans Leivo


Serco

Serco on aloittanut sveitsiläisvalmisteisten Boschung-koneiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin. Kuvassa täyssähköinen Boschung Pony P3.0. Se on tarkoitettu kiinteistönhoidon tyypillisimpiin tehtäviin. Valmistaja on tehnyt päätöksen siirtyä lähitulevaisuudessa pelkästään sähkökoneiden valmistukseen. Boschungin sähkökoneet ovat Sercon Juha-Pekka Jaskarin mukaan saavuttaneet vankan jalansijan Alppimaiden markkinoilla. Valmistajalta on myös muitakin sähkökoneita tarjolla.

Boschung Pony P3.0
Pony konepaaratissa

Muuta uutta Sercolla edusti perävaunusovitteinen lehti-imuri. Laite on polttomoottorikäyttöinen ja helposti kiinnitettävissä minkä tahansa kevytperävaunun tai vähän isomman perävaunun aisaan syksyn lehtisesongin ajaksi. Uutuus oli myös yksinkertainen, mutta monesti hyvin tarpeellinen lehtilaatikko. Kyseessä on teräslevystä valmistettu tukeva kaukalo, jossa on pikakiinnike kiinteistönhoitokoneita varten sekä kippisylinterit tyhjennystä varten. Lehtilaatikon voi näin jättää puiston reunaan odottamaan täyttöä, ja tyhjentää sitten koneella vaikka kuorma-auton lavalle. Tarjolla on kolme erikokoista laatikkoa; 1,6, 3,0 ja 8,0 kuutiometriä.

Perävaunusovitteinen lehti-imuri
Lehtilaatikko
Juha Kumlander on toiminut Sercon toimitusjohtajana viime vuoden lopusta lähtien.


Lue seuraavaksi