Uutiset

Työkoneet

Uutuuksia Lepaan lehmusten lomassa – osa 2

Tässä paketissa mukana Kurikan Hyväkone, KH-Koneet, Konesilta, Konevel ja Lai-Mu.Kurikan Hyväkone

Hyväkoneen uutuustarjontaa edusti koneparaatissakin esittäytynyt Giantin täyssähköinen G2200E X-TRA -pyöräkuormaaja. Koneessa on 20 kilowattitunnin litiumioniakusto, joka ruokkii seitsemän kilowatin sähkömoottoria (ajo). Työhydrauliikkaa pyörittää 12 kilowatin sähkömoottori. Laitteen omapaino on 2 200 kilogrammaa ja siirtonopeus 0–20 kilometriä tunnissa. Kaatokuorma on 2 050 kilogrammaa.KH-Koneet

KH-Koneet oli ladannut tuttuun tapaan kattavan konetarjonnan Lepaan nurmikentälle. Esillä oli paljon uuden värin saaneita Yanmarin kaivukoneita, pyöräkuormaajia sekä minidumppereita. Myös Kramerin pyöräkuormaajia oli esillä lähes koko valikoima.Konesilta

Konesillan osastolla oli esillä Kubotan uutta viitossarjaa edustava KX085-5-midikaivukone, joka esiteltiin juuri tarkemmin Konepörssin edellisessä numerossa. Konesillalta muistutettiin myös runsaasta Kubota-pyöräkuormaajien varastosta. Koneet on varusteltu talvivarustein tulevaa kautta varten ja toimituksia voidaan tehdä nopeastikin.

Kubota KX085-5
KX085-5:n ohjaamoa.


Konevel

Konevelin uutuus Lepaalla oli perinteinen mekaaninen lumilinko. KVex 140 MS -lumilinko on tarkoitettu käytettäväksi nykyisin suosituksi tulleissa pikkutraktoreissa, joissa on mekaaninen voimanulosotto ja kolmipistekiinnitys. Ulospuhallustorven säätö tapahtuu hydraulisesti. Peruskoneen tehosuositus on 25–40 hevosvoimaa. Laitteen omapaino on 170 kilogrammaa. Työleveys on 140–160 senttimetriä.

KVex 140 MS -lumilinko


Eco Weedkiller -rikkakasvien torjuntalaite on saanut sähkökäyttöisen pikkuveljen, Eco Weedkiller Pro SP Minin. Siinä on 150 litran vesisäiliö. Maksimiteho on 10 kilowattia ja kuuman veden tuotto (100 ᵒC) on noin kuusi litraa minuutissa. Tyhjäpaino on 160 kilogrammaa ja pistooliletkun pituus on 20 metriä. Kyseessä on ammattilaisille tarkoitettu laite. Se kulkee näppärästi mukana vaikka pickupin lavalla tai mönkijän perävaunussa.

”Aikaisemmin Konevelin toimintoihin kuulunut Eco Weedkiller on nyt eriytetty omaksi yhtiöksi muun muassa viennin helpottamiseksi”, sanoo Kimmo Kärki.

Eco Weedkiller Pro SP Mini
Pro SP Mini oli uutuuskoneparaatissa mukana.


Lai-Mu

Lai-Mun ja Hybrian yhteistyönä kehittämä täyssähkökäyttöinen LM Trac 286 Electric -kiinteistönhoitokone esittäytyi Lepaalla ensi kertaa suurelle yleisölle. Konseptia on jo testattu Hollannissa pitkään ja sähkökoneen sarjavalmistus on alkamassa Raumalla syksyllä. LM Trac 287 Electriciä on saatavana joko yhdellä tai kahdella 23 kilowattitunnin akulla varustettuna. Kahdella akulla varustettuna riittää virtaa kokemuksien perusteella hyvin yhden työpäivän tarpeisiin.

Markus Miekanmaa kädessään Lepaan näyttelyjärjestäjien myöntämä tunnustus merkittävästä uutuustuotteesta.
Sähkö-LM Trac koneparaatissa.


Lue seuraavaksi