Uutiset

Työkoneet

Uutuuksia Lepaan lehmusten lomassa – osa 1

Tai oli ne ainakin puita. Tässä kattauksessa mukana Avant/Leguan Lifts, Edeco-Tools, FMG, Hansa-Machines ja Hautala Service.
Avant/Leguan Lifts

Leguan Liftsin henkilönostinperhe sai tänä vuonna uuden nostimen malliston yläpäähän. Leguan 225 on nyt valmistajan suurin laite. Työkorkeutta on luvassa 22,5 metriä ja korikuormaa 250 kilogrammaa. Leguan 225 on CAN-väyläohjattu kone ja toimintoja ohjataan kahdella joystickillä. Myyntipäällikkö Antti Sareelan mukaan tätä uutta mallia on jo mennyt paljon vientiin. USA vetää kuulemma hyvin.

Leguan 225
Leguan 225:n hallintalaitteet. Toimintoja ohjataan nyt kahdella joystickillä.
Leguan 225 uutuuskoneparaatissa.
Avantin uusi sähkökone e527 pyörähteli sekin koneparaatissa.


Edeco-Tools

Wacker-Neusonin uusi pyöräalustainen EW100-2 nähtiin Edeco-Toolsin osastolla. Kone esiteltiin jo viime vuoden Bauma-messuilla. Nyt se nähtiin ensi kertaa Suomessa. EW100 asettuu 10 tonnin painoluokkaan ja moottori täyttää Stage V -normit (Perkins, 55,4 kW). Koneessa on runsaasti lisähydrauliikkaa jo vakiona ja muutoinkin koneen varustelussa on huomioitu Pohjolan rankat olosuhteet. Siirtonopeus on 40 km/h. Maksimi kaivusyvyys on 4,22 ja -ulottuvuus 8,26 metriä. Koneen leveys on 2,45 ja perän kääntösäde 1,69 metriä.

Wacker-Neuson EW100-2


FMG (Farm Machinery Group)

FMG:n Jarkko Hyyrönmäki (yläkuvassa) esitteli uutta kauhatyyppiä pyöräkuormaajiin ja kiinteistönhoitokoneisiin, eli Hybrid-kauhaa. Se on samalla kertaa siipilumikauha sekä höyläkauha. Kuormauksen ja aurauksen ohella samalla kauhalla onnistuu myös polanteen poisto. Tässä huulilevynä on kampaterä. Pohjalevyn takaosassa on aukko ja siinä toinen kampaterä juuri polanteen rouhintaan sekä poistoon. FMG Hydrid on patentoitu siipihöyläkauha. Hydrid-kauhaa on saatava 180–300 senttimetrin työleveyksillä. Siivet levitettynä työleveyttä saadaan 300–510 senttimetriä.

FMG on aloittanut myös kiinteistönhoitokoneissa käytettävien hiekoituskauhojen valmistuksen. Kauhat soveltuvat niin etu- kuin takahiekoittimiksi. Takahiekoittimena käytettäessä voidaan kauha täyttää peruuttamalla kasaan. FMG antaa kahden vuoden takuun kaikille valmistamille laitteilleen.

FMG:n hiekoituskauha kiinteistönhoitokoneisiin.


Hansa-Machines

Hansa-Machines esitteli pikkuriikkistä seulaa vaikkapa kotipuutarhakäyttöön. XAVA Garden-Master on mitoitettu lapiolla ja kottikärryillä tapahtuvaan seulontaan. Täry toimii valovirralla. Hansa-Machines on nyt tuonut reilun vuoden verran itävaltalaisvalmisteisia XAVA-seuloja. Suurimmat seulat on tarkoitettu pääasiassa ammatilliseen kierrätystoimintaan.

Hansa-Machinesin toinen uutuus oli akkukäyttöinen Mikasa MVC-e60 VAS -maantiivistäjä (alakuvassa). Se saa käyttövoimansa Hondan valmistamasta GXE2.0-voimalinjasta. Sähkömoottorin teho on 1,6 kilowattia. Akku ladataan erillisessä laturissa, jolloin toisen akun kanssa voi jatkaa täryhommia. Laitteen paino on 88 kilogrammaa ja siinä on yhden litran vesisäiliö vakiona.

Mikasan toinen täyssähköinen maantiivistäjäuutuus MVH-eR60 on kahteen suuntaan kulkeva laite.Hautala Service

Hautala Servicen osastolla esiteltiin kovaan ammattikäyttöön tarkoitettua AS 1000 OVIS RC -rinneleikkuria. Tämä uutuuslaite on saksalaisen AS Motorin valmistama. Voimanlähteenä on B&S Vanguardin 23-hevosvoimainen polttomoottori. Laitteen hallinta tapahtuu radiokauko-ohjaimella. Kantamaksi luvataan 300 metriä. Työleveys on 100 senttimetriä. Keulalle on valittavissa erilaisia leikkuuteriä. Koneessa on hydrostaattinen voimansiirto ja telaveto.

Hautala Servicen Arto Pahkala sanoo tämän uuden rinnekoneen soveltuvan hyvin esimerkiksi aurinkokennopuistojen hoitoon. Mataluutensa, korkeus vain 69 senttimetriä, johdosta kone mahtuu operoimaan hyvin aurinkokennojen läheisyydessä ja jopa alla.

AS 1000 OVIS RC

Erkki Rissanen (alakuvassa teltan nurkalla) esitteli Hautala Servicen toista uutuusasiaa eli EGO-akkukonemallistoa. Yritys on aloittanut kuluvana vuonna näiden usalaisten sähkökoneiden ja oheislaitteiden maahantuonnin sekä jälleenmyynnin. EGO-tuotteet on tarkoitettu ammattikäyttöön tai vaativille kuluttajille. Laitevalikoimassa on muun muassa perässä käveltäviä ruohonleikkureita, ajoleikkureita, trimmereitä, lumilinkoja, lehtipuhaltimia, moottori- ja raivaussahoja, pensasleikkureita sekä siirrettäviä tuulettimia. Lajille tyypilliseen tapaan kaikkiin eri laitteisiin käy sama akku.Lue seuraavaksi