Uutiset

Työkoneet

Uusi Valtra A -sarja tarjoaa uusia ominaisuuksia

Suosittu Valtran A-sarja, joka on palkittu kahdesti Machine of the Year -palkinnolla, 2017 ja 2019, kehittyy viidenteen sukupolveen ja saa asiakkaiden toivomia uusia ominaisuuksia.

Mallistoon kuuluu edelleen seitsemän kokoluokkaa, jotka kaikki ovat saatavissa niin sanottuina GL-malleina, joissa on helppokäyttöinen mekaaninen voimansiirto. Myydyimmät 105 ja 115 hevosvoiman mallit ovat lisäksi saatavilla neliportaisella pikavaihteella. Näissä HiTech 4 -malleissa voimansiirtoa hallitaan kokonaan sähköisesti. Kaikissa A-sarjan malleissa on aina Valtran tunnettu suunnanvaihdin integroituine pysäköintijarruineen.

”A-sarjan käyttö muuttuu monella tavoin tehokkaammaksi ja mukavammaksi. Pikavaihteita on saatavissa useampiin malleihin, etukuormaimen kyynärnoja on päivitetty myös GL-malleihin, hevosvoimia on nelisylinterisissä malleissa viisi aiempaa enemmän ja huoltoväli on kasvanut 600 tuntiin”, luettelee A-sarjasta vastaava markkinoinnin tuotespesialisti Marko Ojalehto.

Useampaan kuin joka toiseen A-sarjan traktoriin asennetaan etukuormain jo tehtaalla. Siksi monet uudistukset tähtäävät etukuormaintyön helpottamiseen, kuten pikavaihteet ja päivitetty HiTech 4 -malleista tuttu hallintakyynärnoja.

Lisää pikavaihteita ja kehittynyt moottori

Kolmesylinterisiin malleihin A75–A95 tulee nyt tarjolle pikavaihteella varustettu HiTech 2 -vaihteisto, joka tehostaa varsinkin peltotöitä ja mahdollistaa maantieajon alennetuilla moottorin kierroksilla. Vaihteiden määrä HiTech 2 -malleissa on siis 24 eteen ja taakse. Kaikkiin A-sarjan malleihin on lisäksi saatavissa ryömintävaihteisto, joka pudottaa hitaimman nopeuden noin 100 metriin tunnissa.

Neljäsylinterisissä malleissa moottorin tehoa on nostettu viidellä hevosvoimalla ja teho vastaa nyt mallimerkintää. Kaikki moottorit täyttävät nyt Stage V -pakokaasumääräykset. Niissä on SCR-ruiskutuksen lisäksi nyt myös DPF-partikkelisuodatin, mutta ei pakokaasujen EGR-takaisinkierrätystä. Kierrosten ja tehon annostelu on nyt tarkempaa uuden kaasupolkimen ansiosta. Huoltovälin kasvattaminen 500 tunnista 600 tuntiin säästää kustannuksia ja lisää tehollista työaikaa.

Nykyiset traktorimääräykset edellyttävät traktorilta yhteensopivuutta niin sanottuihin kaksijohtojärjestelmän mukaisiin perävaunujarruihin. Perävaunun jarrut voivat toimia paineilmalla tai hydrauliikan paineella. A-sarjassa on varauduttu molempiin järjestelmiin ja asiakas voi tilata haluamansa.

Viidennen sukupolven Valtra A -sarjan uudistuksia

 • Uudistunut Stage V -päästötason moottori
 • Viisi hevosvoimaa lisää tehoa malleissa A105–A135
 • Kaksi pikavaihdetta vaihtoehdoksi malleihin A75–A95
 • AutoTraction-vedonvapautus, kytkettävissä päälle ja pois
 • Kaksipiiriset hydrauliset perävaunujarrut
 • Uusi hallintakyynärnoja GL-malleihin
 • Voimanoton ulostoton käyttöpainikkeet takalokasuojassa
  lisävarusteena HiTech 4 -malleissa
 • Valtra Connect -etäseuranta lisävarusteena
 • Automaattinen päävirtakytkin virtalukossa
 • Uusi konepeitto
 • Uudet vanteet
 • 600 tunnin huoltoväli


Lue seuraavaksi