Uutiset

Työkoneet

Uddeholm panostaa kulutusteräksiin laajalla tuotevalikoimalla

 

 

Uddeholmin keskitetty panostus kulutusteräsmyyntiin käynnistyi viime syksynä, kun tuoteryhmää hoitamaan palkattiin alalla toistakymmentä vuotta toiminut Kari Pitkänen. ”Viime talvi meni perusvalikoiman kehittämisessä. Uusien tuotteiden ja toimittajien myötä tuotevalikoimamme on nyt kattava ja kilpailukykyinen, ja mikä tärkeintä – kentällä tosioloissa testattu ja hyväksi havaittu”, kertoo Pitkänen. ”Nyt meillä on tarjota esimerkiksi kauhavalmistajille kattava materiaalivalikoima kokonaisista kulutusteräslevyistä komponentteihin asti. Myös tieterävalikoimamme kattaa tienpidon tarpeet kokonaisvaltaisesti.”

Pitkänen toimii Uddeholmin materiaalipalveluyksikössä Tampereella. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Vantaalla. ”Uddeholmilla on tukkukaupalle tyypillistä osaamista ja resursseja terästen varastoinnista ja logistiikasta. Kulutusterästoimitukset hoituvat nopeasti kaikkialle Suomeen”, vakuuttaa Pitkänen.

Kulutusteräksiä levyistä komponentteihin

Kulutusteräksissä kovuuksien 400 ja 500 lisäksi Uddeholmilla on erikoislujaa Alform-terästä lujuutta vaativiin kohteisiin, muun muassa liikkuvan kaluston puomistoihin.

Myynnissä ovat kokonaiset kulutusteräslevyt, mutta palveluun kuuluu myös leikkaus. Levyjen leikkaus tapahtuu Tampereen toimipisteessä, jossa paksujen levyjen leikkausta varten on kaasuleikkauspöytä ja ohuiden levyjen leikkaukseen hienosuihkuplasmalaitteisto. Karkaistujen levyjen leikkaus vaatii esilämmityksen mikrohalkeamien ehkäisemiseksi ja tätä varten hallissa on esilämmitysuuni, johon sopii kokonainen levy.

Huulilevyt ja kauhan pohjassa käytettävät kulutusrivat valmistetaan muotoon valssatusta materiaalista, jolloin etuna saavutetaan tasalaatuinen kovuus ja kappaleen suoruus.

Uddeholmin tuotevalikoima kattaa kauhojen rakenneosat myös komponenttien osalta, esimerkiksi kauhankynnet.

Tieterät

Tieterävalikoimaan kuuluvat reikäterät, tasaterät, hammasterät, tappiterät ja tieterätarvikkeet. Materiaalina käytetään erikoisbooriterästä, joka on optimoitu teiden kunnossapidon vaatimuksiin ja joka siten pidentää terien käyttöikää ja alentaa kokonaiskustannuksia. Tuotteet puristuskarkaistaan viimeisenä toimenpiteenä vasta muotoilujen jälkeen, mikä takaa kovuuden ja kestävyyden koko materiaalin osalla. Tieteriä varastoidaan pääsääntöisesti Vantaalla. Toimitukset saadaan perille koko maahan nopeasti.

Kulutusteräksiin panostaminen näkyy myös Uddeholmin kotisivuilla www.uddeholm.fi. Sivustolle on avattu kulutusterästuotteiden sivut, joilta voi ladata muun muassa uuden kulutusterästuotteiden tuoteluettelon pdf-muodossa.

Osa kansainvälistä konsernia

Uddeholm Oy Ab on Uddeholm-konsernin myyntiyhtiö Suomessa, jonka toiminta perustuu emoyhtiön valmistamiin teräksiin, tuotteisiin ja palveluihin. Palvelutuotteina toimitetaan myös muiden valmistajien tuotteita. Uddeholm tunnetaan maailmalla teräksenvalmistusteknologian edelläkävijänä ja uusien teräslajien kehittäjänä. Yhtiö on osa Böhler-Uddeholm -konsernia, jonka osuus maailman työvälineteräsmarkkinoista on kolmannes. Se taas kuuluu Voestalpine-konserniin, jonka emoyhtiö Voestalpine AG on teräsalan johtavia teollisuusyhtiöitä ja jolla on tuotanto- ja myyntiyhtiöitä yli 360 ja henkilöstöä yli 40 000.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi