Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2022 – SSAB

SSAB:n osastolla oli esillä Hardox® 500 Tuf -kulutuslevystä valmistettuja kauhoja. Viitisen vuotta sitten markkinoille tuotua Hardox® 500 Tuf -terästä on jo käytetty paljon lavarakenteissa. Nyt samaa materiaalia on alettu käyttää kauhoissa, jolloin saavutetaan painonpudotusta ja lisää kestävyyttä. Kauhallisissa koneissa tulee aina väkisinkin paljon tyhjän kauhan liikuttelua, jolloin painonpudotus tarkoittaa polttoaineensäästöä. Toisaalta tarjolla on suurempia hyötykuormia kuormattaessa.

Teräsvalmistajan mukaan 500 HBW:n nimelliskovuuksinen teräs tarjoaa kaksinkertaisen käyttöiän verrattuna 400 HBW:n kovuuksiseen. Hardox® 500 Tuf -teräs on myös sitkeää ja iskunkestävää.

Hardox® 500 Tuf yhdistää valmistajan mukaan Hardox® 450- ja Hardox® 500 -kulutusterästen parhaat ominaisuudet. Työstettävyyden sanotaan olevan vastaavan kuin muiden Hardox®-tuoteperheen kulutuslevyjenkin. Hitsaus onnistuu tavanomaisin tekniikoin, eikä esikuumennusta tarvita alle 25 millimetrin levypaksuuksilla. Myös leikkaus ja koneistus onnistuvat perinteisin menetelmin ja välinein. Hardox® 500 Tuf -kulutuslevy soveltuu hyvin käytettäväksi kippiperävaunuissa, konteissa, kaivosteollisuuden kuormalavoissa, kaikenlaisissa kauhoissa, maatalouskoneissa ja kulutusosissa.
Lue seuraavaksi