Uutiset

Työkoneet

Tuhannes täyssähkökäyttöinen JCB

JCB:n kokoopanolinjalla (Cheadle,Staffordshire) koettiin joulun alla juhlallinen hetki, kun täyssähkökäyttöinen JCB 19C-1E järjestysnumerolla 1000 valmistui. Koneen sarjavalmistus alkoi vuonna 2019 ja sen jälkeen kysyntä on ollut kasvussa koko ajan. JCB on yksi ensimmäisistä valmistajista, joka on saanut sarjatuotantoon saakka akuista voimaansa ottavia maarakennuskoneita.

”Tänään olemme iloisia siitä, että täyssähkökäyttöinen minikaivukoneemme on saavuttanut näin suuren suosion maailmalla. Etenkin Pohjois-Amerikkaan, Ranskaan ja tänne Iso-Britanniaan sitä on myyty paljon. Kysyntä tämäntyyppisille koneille on kasvussa ja niitä käytetään enenevissä määrin etenkin urbaanissa ympäristössä”, sanoo JCB:n hallituksen puheenjohtaja Lordi Bamford.

Myös Norjassa ja Tanskassa on konetyypin kysyntä ollut hyvää.

Valmistajan mukaan JCB 19C-1E on melutasoltaan viisi kertaa hiljaisempi kuin vastaava dieselversio. Akkujen lataus onnistuu pikalatauslaitteella alle kahdessa tunnissa lähes tyhjästä täyteen ja sillä voidaan työskennellä koko työpäivä, etenkin jos taukojen aikana voi ladata hieman lisää poweria peltien alle.

JCB:n mukaan konetyyppi on otettu erityisen hyvin vastaan yhtiöissä, jotka työskentelevät sisätiloissa. Suosittu sen on myös ulkoalueilla, jossa pakokaasujen päästämistä ympäristöön ei katsota hyvällä. Täyssähkökäyttöistä JCB:tä hyödynnetään edellä mainittujen kohteiden lisäksi paljon myös tehtaissa, tunneleissa, kellareissa ym.

JCB 19C-1E on saarivaltakunnassa palkittu pariinkin otteeseen. Vuonna 2019 Royal Automobile Club palkitsi JCB:n ja minikaivukoneen erinomaisesta teknisestä saavutuksesta. Seuraavana vuonna Royal Academy of Engineering myönsi koneelle sen teknisistä ansioista MacRobert-palkinnon, joka on aiemmin annettu esimerkiksi Rolls-Roycen Pegasus-moottorille sekä Harrier-hävittäjälle.

Konepörssi koeajoi JCB 19C-1E:n vuonna 2019. Lue koeajojuttu tästä.


Lue seuraavaksi