Uutiset

Työkoneet

SVK-Lift laajensi pyöräkuormaimiin

SVK-Lift on onnistunut löytämään asiakaskunnan toimialaltaan henkilönostinten parista. ”Me olemme ilmeisesti onnistuneet tekemään toimintamme tunnetuksi, sillä nyt asiakkaat osaavat jo soittaa meille. Alkuun vielä vuosi sitten kaikki yhteydenotot piti meidät tehdä itse”, iloitsee Veli-Matti Kivinen.

Viime syksynä SVK-Lift muutti uusiin tiloihin Lempäälään, aivan Tampereen rajan tuntumaan Helsinkiin vievän moottoritien välittömään läheisyyteen osoitteeseen Vikinraitti 6. Paikka on kulkuyhteyksien puolesta loistava eikä näkyvyys moottoritiellekään ole pahasta. Siistiin esittelytilaan sopii sisälle auto ja 2-3 pikkukonetta. Huoltopalvelut toimivat omissa tiloissaan Tampereen Ruskossa.

Uutta nostinrintamalle

”Meillä on käynyt niin uusien kuin käytettyjenkin nostinten kauppa. Asiakkaat ovat ottaneet kiitellen vastaan palvelumme, jossa etsimme markkinoilta asiakkaan tarpeisiin sopivan nostimen. Useissa tapauksissa nämä ovat sellaista ikää, että niihin on tehtävä tarkastukset. Asiakas saa meiltä ’avaimet käteen’ -palvelun, eli tällainen nostin luovutetaan asiakkaalle kaikin puolin huollettuna ja käyttövalmiina.”

Maahantuonnissa olevien Oil&Steel-nostinten mallisto kehittyy jatkuvasti. ”Tämän vuoden mallistoon ovat tulleet esimerkiksi REL-mallit, joissa ohjaus on täyssähköinen. Tällä on saavutettu muun muassa painosäästöä, esimerkiksi Snake 2010 Compact REL on vastaavaa perinteistä 70 kiloa kevyempi. Merkittävä uutuus on myös esimerkiksi Octobusy 1402 Calssiciin saatava automaattitasaus, mikä on vuokraamokäyttöön meneviin koneisiin oiva, käyttöä helpottava ominaisuus”, esittelee Kivinen.

Everun-pyöräkuormaimet

Uutta tuotelinjaa SVK-Liftillä edustaa kiinalaisten Everun-pyöräkuormainten maahantuonti. Maahantuontiin ei lähdetty tutustumatta kunnolla tuotteisiin, sillä tuotelinjaa vetävä Ville Lintukanto kävi tutustumassa tehtaaseen ja tuotteisiin paikan päällä Kiinassa. Samalla käynnillä pakattiin konttiin ensimmäiset kolme Suomeen tältä tehtaalta lähtevää Everun ER12 -kuormainta. Näitä odotettiin saapuvaksi Suomeen huhtikuun loppupuolella.

”Tehdas oli uusi pienehkö yksikkö ja toiminta siellä vakuuttavaa”, kertoo Lintukanto. ”Koneita siellä valmistuu 50 kappaletta kuukaudessa. Tehtaan omistaja on myynyt pitkään vastaavia toisen tehtaan tuotteita Eurooppaan, joten hänellä on hyvä kuva täkäläisistä vaatimuksista. Kiinan markkinoilla ei välitetä samalla tavalla työjäljestä kuin Euroopassa ja muutoinkin varustelut ovat erilaisia. Tänne tulevat koneet ovat luonnollisesti CE-merkittyjä ja ne on mahdollista rekisteröidä tieliikennekäyttöön.”

”Siellä teimme sopimuksen, jolla näiden pyöräkuormainten maahantuonti Suomeen on yksinoikeudella meillä. Annamme koneille 1 600 tunnin tai vuoden mittaisen takuun. Hoidamme myös varaosapalvelun, mutta esimerkiksi polttoainesuodattimet ovat samoja kuin Perkins käyttää, joten osin osat ovat varsin standardeja. Huolto-osaaminen on meillä omassa huoltopisteessämme Tampereen Ruskossa ja Etelä-Suomen huoltotarpeet hoitaa Kulko Group Oy Nurmijärvellä.

Pohjoiseen suunniteltu mallisto

”Näitä Everun-pyöräkuormaimia on myyty Norjassa jo parin vuoden ajan”, tietää Lintukanto. ”Sieltä on tullut kehitysideoita koneisiin, joita käytetään kylmissä olosuhteissa. Nämä uudistukset ovat vuosimallin 2012 koneissa, joten meille tulevat koneet on suunniteltu toimimaan Skandinaviassa. Muutoin kokemukset Norjasta ovat rohkaisevia, sillä ongelmia ei juuri ole esiintynyt. Esimerkiksi kiinalaisvalmisteiset dieselmoottorit ovat toimineet moitteettomasti. Jos kiinalaismoottori mietityttää, niin ER20-mallia on saatavana myös Cummins-moottorilla.”

Varustellen sopivaksi

Tuonti alkaa ER12-mallilla, joka on 3,5 tonnin kokoluokan pyöräkuormain. Toinen maahantuontiohjelmassa oleva kuormain on 5,7 tonnin kokoluokkaan. ”Nämä ovat hydraulivetoisia koneita sataprosenttisella nelivedolla. Hydrauliikka on sähköisesti esiohjattua ja koeajokokemukseni näistä olivat erittäin positiivisia”, sanoo Lintukanto. ”Osien laatu oli kokoamislinjalla todettavissa varsin laadukkaaksi ja esimerkiksi aisastossa käytetään pronssiheloja.”

”Koneen suunnittelussa on otettu huomioon helppo huollettavuus. Esimerkiksi hytti saadaan nostettua kierretunkkaamalla ylös, jolloin ohjaamon alla olevien komponenttien ja letkujen luokse on helppo päästä.”

”Tiettyjä asioita piti vielä muuttaa Suomen tarpeiden mukaan, sillä Norjassa tällaisia koneita ei rekisteröidä. Käymme koneet vielä läpi Suomessa maahantuontihuollossa. Siinä yhteydessä on kätevä asentaa myös lisävarusteita, joita ei tehtaalta saa, esimerkiksi edustuksessamme olevan Dynasetin hydraulisia lisälaitteita. Tehtaalta on tilattavissa varsin runsas määrä erilaista varustelua, kuten ohjaamoilmastointia ja muuta sellaista. Lisälaitteita, kuten erilaisia kauhoja ja auroja aina lumilinkoon ja keräävään harjauslaitteeseen asti, on saatavana tehdasvarusteina.”

”SVK-Lift on pyöräkuormaimineen mukana ainakin Metkossa ja varmasti siellä on nähtävänä myös jokin Oil&Steel-nostinkin”, huomauttaa Lintukanto.

www.nostimet.com

www.everun.fi

www.kulkogroup.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi