Uutiset

Työkoneet

Suomen ensimmäinen My Inner Strenx

Wikar Oy Ab on liittynyt Suomen ensimmäisenä jäsenenä SSAB:n My Inner Strenx-ohjelmaan. My Inner Strenx on jäsenohjelma yrityksille, jotka suunnittelevat ja valmistavat pitkälle kehitettyjä teräsrakenteita, joissa hyödynnetään täysimääräisesti korkean suorituskyvyn erikoislujaa Strenx-rakenneterästä.

Raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely FinnMETKO 2016-näyttelyssä esiteltävä Wikar Oy Ab:n valmistama Kronos 1010 Gripto-kuormain on uuden sukupolven metsäkuormain, jonka valmistuksessa käytetään SSAB:n erikoislujia Strenx 700 MC Plus ja Strenx 700E rakenneteräksiä.

Erikoislujille Strenx –rakenneteräksille tyypillisiä käyttökohteita löytyy useilta eri toimialoilta, joissa kevyemmät rakenteet ja lisääntynyt suorituskyky tuovat lisäarvoa. Tunnetuimpia sovelluskohteita ovat erilaiset nosto- ja kuljetusvälineet sekä työkoneiden runkorakenteet.

”Yhteistyö SSAB:n kanssa on meille tärkeä, koska erikoislujien terästen käyttö mahdollistaa entistä kevyempien kuormainten suunnittelun, jolloin nostokapasiteetti ja nopeus paranevat. Asiakkaamme haluavat liikutella kuormaa, ei painavaa kuormainta.” sanoo Wikar Oy Ab:n toimitusjohtaja Michael Johansson.

Wikar Oy Ab on Uno Wikarin vuonna 1914 Kruunupyyhyn, Pohjanmaalle perustama metsäkuormaimien ja vaunujen valmistaja. Yritys on yli sadan vuoden jälkeen edelleen perheyritys, nyt jo kolmannessa sukupolvessa. Yli puolet yrityksen tuotannosta menee vientiin, liikevaihdon ylittäessä kuusi miljoonaa euroa vuonna 2015.

”Meille SSAB:lla on erittäin tärkeää, että Wikar Oy Ab:n kaltaiset laadukkaista tuotteistaan tunnetut laitevalmistajat haluavat tehdä kanssamme tiivistä yhteistyötä. Tästä syystä olemme panostaneet My Inner Strenx – ohjelmaan, kertoo Sami Nummela SSAB Special Steels-divisioonan teknisestä asiakaspalvelusta.

SSAB myöntää My Inner Strenx -merkin käyttöoikeuden tuotteissaan sellaisille uraauurtaville valmistajille, jotka osoittavat asiantuntemusta ja innovatiivisuutta erikoislujan teräksen käytössä ja jotka noudattavat SSAB:n teräksilleen antamia käsittelyohjeita. Nämä yritykset tuntevat teräksen ominaisuudet ja edut erinomaisesti, sekä käyttävät niitä jatkuvasti omassa tuotekehityksessään. Merkki kertoo heidän asiakkailleen, että tuotteen kaikki pääkomponentit on valmistettu laadukkaasta erikoislujasta Strenx – rakenneteräksestä SSAB:n sertifioimien suunnittelu- ja käsittelyohjeiden mukaisesti.

Lue seuraavaksi