Uutiset

Työkoneet

Staralla vuosien saatossa käytössä 182 Willeä, Pietarin kaupungilla tänä vuonna 115

Nyt syksyllä 21.9.2010 Staralle luovutettiin kolme uutta, suurinta mallia 855C olevaa Willeä. Lisäksi marraskuussa Staralle toimitetaan seitsemän kappaletta Willen toiseksi suurinta mallia 655C, jolloin heidän vuosien saatossa käytössä olleet Wille-ympäristönhoitokoneensa nousevat lukemaan 182. Stara on myös ollut vahvasti mukana Vilakone Oy:n Wille-kehitystyössä sekä koneiden että työlaitteiden osalta.

Kesällä 2010 Pietarin kaupungilta suuri tilaus

Vilakone Oy teki kesällä 2010 Pietarin kaupungin kanssa sopimuksen 115 Willen toimituksesta. Tämän lisäksi Pietarin kaupunki tilasi työlaitteista avoharjoja, kerääviä harjoja ja nivelauroja, kutakin 115 kappaletta. Pietariin on tähän päivään mennessä toimitettu jo 51 Willeä ja useita työlaitteita ja marraskuun loppuun mennessä toimitetaan loput työlaitteet ja 64 konetta. Tämä on Vila­kone Oy:n historian suurin yksittäinen konekauppa.

Vilakone Oy investoi

Vilakoneen tuotantokapasiteetti on 35–40 konetta kuukaudessa. Vuonna 2009 valmistettiin n. 170 konetta ja tänä vuonna päästään yli 300 koneen vuosituotantoon. Vuoden 2010 aikana on tehty useita investointeja, joista merkittävimpinä voidaan mainita työlaitteiden kokoonpanon siirto alkuperäiseen tehdas­rakennukseen, Lankisen konepajan tiloihin.  Näin vapautettiin tilat Willen kokoonpanolinjalle, joka samassa yhteydessä uusittiin ja saatiin tehostettua Willen läpimenoaikaa tehtaassa. Vilakoneella on myös panostettu uusimpaan tuotantoteknologiaan, mm. työlaitevalmistukseen on hankittu uusi hitsausrobotti. Tuotantokapasiteettia on lisätty ja esim. kokoonpanopuolella käytetään myös vuokratyövoimaa tarpeen vaaties­sa.

Vilakone Oy:n piha-alueelle tehtiin uusi asfalttikenttä, jolloin saatiin lisää tilaa koeajon suorittamiselle sekä koneiden ja työlaitteiden lähetysvarastolle. Lisäksi pihaan rakennettiin halli Willen osien varastointia varten.

Tuotantoennätys vuonna 2010

Tänä vuonna toimitetaan noin 300 Willeä ja samalla rikotaan Vilakone Oy:n aikaisempi tuotantoennätys vuodelta 2007.

Lue seuraavaksi