Uutiset

Työkoneet

SSAB:lta Laser Plus -teräs

Laser Plus -teräs

Laser Plus edustaa uutta laserleikattavien terästen sukupolvea, jonka erityisominaisuuksien ansiosta voidaan vastata automaattituotantoympäristön haastavimpiin vaatimuksiin. Teräksestä laserleikatuille kappaleille annetaan muun muassa 3 mm/m tasomaisuuslupaus leikatulle osalle ja taivutussäteeksi taataan 0–1,5 x materiaalin paksuus.

Tuotantoprosessin aikana Laser Plus -teräksen pintaan muodostuu ohut ja tiivis oksidikerros, mikä tehostaa laser-, vesi- ja plasmaleikkausta niin, että leikkauspinta säilyy erinomaisena jopa 30 mm:n paksuuteen saakka. SSAB:n Laser Plus- terästen kylmämuovausominaisuudet ovat erinomaiset.

Laser Plus -teräksiä on saatavana sekä kvarttolevyinä että kuumavalssattuina nauhatuotteina. Uudet teräkset etsivät vertaistaan erilaisissa vaativissa sovelluksissa, esimerkiksi konepajateollisuudessa, rakentamisessa sekä auto- ja elektroniikkateollisuudessa.

Tuote on kehitetty yhteistyössä laserkonevalmistajien, loppukäyttäjien, yhteistyökumppanien sekä SSAB:hen heinäkuussa 2014 fuusioituneen Ruukin kanssa. Ruukki ja SSAB ovat olleet laserleikattavien huipputerästen kehitystyön ja valmistuksen edelläkävijöitä jo 20 vuotta.

Lue seuraavaksi