Uutiset

Työkoneet

Simolalle uusia kuljettajia

Nostopalvelu Simola Oy on Jari Simolan vuonna 1990  aluksi ajoneuvonostureiden vuokraukseen perustama yritys.  Vuonna 2006 alkoi henkilönostimien vuokraus, joka on kasvanut sen jälkeen voimakkaasti. Ajoneuvonostureita yrityksellä on tällä hetkellä kahdeksan kappaletta, 25–200 tonnin väliltä. Kaluston keski-ikä on neljä ja puoli vuotta. Henkilönostimia on yli 70 kappaletta ja niiden keski-ikä on kolme vuotta. Yritys vuokraa myös kurottajia kuljettajilla sekä ilman. Lisäksi yrityksellä on oma kuljetuskalusto nostimien ja vastapainojen kuljetusta varten sekä laaja yhteistyöverkosto. Toiminta-alue on koko Etelä-Suomi, pääpaikka on Kaarinassa Turun naapurissa. Yrityksellä on hyvät huoltotilat ja kalusto erinomaisessa kunnossa. Henkilökuntaa on 14, joista kolme on toimistossa.

Käynnissä oleva koulutus on täyttänyt toimitusjohtaja Jari Simolan odotukset.

”Kaksi viikkoa oli alussa teoriaa ja loput käytännön harjoittelua, aluksi omalla pihalla. Taitojen kehityttyä on siirrytty helpohkoihin asiakastöihin. Suomen Nosturikoulutuksen opettajat kouluttivat kolme ensimmäistä viikkoa ja sen jälkeen koulutus on tapahtunut yrityksen omasta toimesta. Koulutus on käytännönläheistä ja erittäin monipuolista, opiskelijoille syntyy hyvä käsitys yrityksestä ja työstä jo koulutuksen aikana”, aloittaa toimitusjohtaja Jari Simola.

”Kurssille hakijoita oli jopa 25 henkilöä varsin lyhyestä hakuajasta huolimatta. Olemme tyytyväisiä hakijoiden määrään.  Itse toivoisin hakijoiksi enemmän kuorma-auton kuljettajia. Tulevaisuuden ongelmana on kuorma-autokortillisten nuorten vähäinen määrä. Suomalaisten työuria olisi helppo jatkaa alkupäästä, jos kuorma-auton kortti olisi helpompi ja edullisempi suorittaa. Alalla on kyllä töitä. Koko alan ongelmana on myös tasaisen työkuorman löytäminen koko vuodelle. Talvikuukaudet ovat hiljaiset.”  

Internet-osoite:
www.nostopalvelusimola.fi

Lue seuraavaksi