Uutiset

Työkoneet

Sany vahvistaa läsnäoloaan

Haastattelimme Ken Yangia, joka on Pohjoismaiden Sany-nosturien myyntipäällikkö.

Mikä on asemapaikkasi ja tehtäväsi?

Työskentelen äskettäin Tukholman pohjoispuolelle Järfällaan perustetussa Pohjoismaiden toimistossamme (Sany Northern Europe AB). Toimenkuvani on Sany-nostureiden Pohjoismaiden myyntipäällikkö. Sany-nosturit on yrityksemme kolmanneksi suurin liiketoimintayksikkö.

Minkälainen valmistaja Sany on?

Sany on Kiinan suurin raskaan kaluston valmistaja. Kaivukoneilla, betonipumpuilla ja tela-alustaisilla nostureilla on maailmanlaajuisesti erittäin suuri markkinaosuus. Valmistamme ristikkopuomien lisäksi muun muassa mobiili- ja torninostureita. Esimerkiksi ristikkopuominostureista Euroopan markkinoille CE-merkittyjä ovat mallit 60–2 200 tonnia. Suurin Sany-ristikkopuominosturimalli on kapasiteetiltaan 4 000 tonnia.

Mikä on Sanyn tilanne Euroopassa?

Lisäämme koko ajan läsnäoloamme Euroopassa, etenkin sen länsiosissa. Meillä on omat toimistot Ruotsin lisäksi Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Iso-Britanniassa ja Saksassa. Nyt ensimmäisenä toimintavuotena täällä Pohjolassa olemme tehneet nosturikauppoja myös Norjaan.

Sany SCC45000A

Miten jälkimarkkinointi on hoidettu?

Meillä on 20 huollosta vastaavaa insinööriä Euroopassa. Sijaintipaikka heille on pääasiallisesti Hollanti. Sieltä käsin tuetaan kaikkia eurooppalaisia asiakkaita. Huolto saapuu paikalle nopeasti lentokoneella. Ensi vuonna on tarkoitus palkata vielä lisää väkeä jälkimarkkinointia hoitamaan. Varaosakeskus on Saksan Bedburgissa ja siellä on varsin kattava valikoima osia. Myös Järfällassa varastoidaan 500 neliömetrin halliin yleisimpiä huolto- ja varaosia. Samassa rakennuksessa on Sany-kaivukoneiden varaosavarasto.

Mitä odotat Suomen markkinoilta tulevaisuudessa?

Suomen nosturimarkkinat ovat toki rajalliset verrattuna moniin muihin Länsi-Euroopan maihin. Suomessa kuitenkin rakennetaan paljon esimerkiksi julkisia rakennuksia, tuulivoimaa ja isoja teollisuuslaitoksia, joten kysyntää järeälle nosturikalustolle on. Sanyn tavoitteena on lisätä läsnäoloa ja menestyä kaikilla maantieteellisillä alueilla. Nyt vielä tuemme suomalaisia asiakkaita Ruotsista käsin, mutta jatkossa kyllä toimiston perustaminen Suomeenkin on kiikarissa. Tarkoituksena on nousta nosturimarkkinoilla yhdeksi päätekijäksi Suomessakin. Paikallisten huoltoinsinöörien rekrytointi on käynnissä.

Minkälainen kone on J. Helaakosken Sany SCE1350A?

Kyseessä on päivitetty versio mallista SCC1350A, joka on ollut erittäin suosittu Kiinassa. Uuteen malliin on tehty useita Euroopan markkinoita palvelevia parannuksia. Moottori on Cummins viimeisimmällä päästötekniikalla eli luokassa Stage V. Uusi ohjaamo ja iso näyttö usealla eri kameranäkymällä muun muassa vinsseille, vastapainolle, teloille ja ympäristöön. Eurooppaa varten varta vasten vahvistettu alavaunu ja telasto sekä keskusvoitelujärjestelmä kuuluvat myös varusteisiin. Helaakosken koneessa on takavastapainoa 52 tonnia ja keskivastapainoa 2×10 tonnia. SCC1350A soveltuu erittäin hyvin juuri betonielementtien nostoon. 135 tonnia on Euroopan markkinoilla erittäin suosittu kokoluokka juuri asuntorakentamisessa.

Mikä on tilanne sähkökäytön osalta?

135-tonnisestakin on tehty täyssähkökäyttöinen malli, joka tulee varmasti olemaan hitti Euroopassakin. Olemme kahden viime vuoden aikana kehittäneet jo kuusi sähkökäyttöistä nosturimallia ja panostamme tulevaisuudessa siihen sektoriin vahvasti. Eurooppaan tarkoitetuissa malleissa käytämme vain tunnettuja komponentteja kuten juuri Cumminsia, Danfossia, Kawasakia ja Rexrothia.

Lopuksi haluan muistuttaa, että toimitusajat ovat meillä erittäin lyhyet. Pystymme toimittamaan Suomeen nosturin jopa kolmessa kuukaudessa. Tämä vuosi 2023 on Sanyn nostureille uusi alku täällä Pohjolassa. Uusi alku, sillä Ruotsissa on edelleen täydessä käytössä kaksi sinne jo vuonna 2011 myytyä telaristikkoa.


Lue seuraavaksi