Uutiset

Työkoneet

Reijo Erkkilä Oy:n uusi Hitachi ZW180 syöttää lämpövoimalaitosta

Tampereen Rotatorin konemyyjä Jari Järvensivu on myynyt jo toisen Hitachi ZW180:n koneurakoitsija Reijo Erkkilälle Noormarkkuun. Koneen ohjaamossa istuu kuljettaja Janne Eskola.

Reijo Erkkilä Oy:n kalustoon kuuluu nyt uuden Hitachi Zaxis 110 hankinnan jälkeen neljä kaivukonetta, joista kaksi on tela-alustaista ja kaksi pyöräalustaista, joista toinen on ratavarustuksella. Lisäksi Erkkilällä on kaksi pyöräkuormaajaa, jotka ovat syöttämässä haketta, turvetta ja hiiltä lämpövoimalaitoksella. Reijo Erkkilä Oy:n suurimpia työllistäjiä ovat kunta- ja kaupunkisektori sekä VR.

Puupuolella Reijo Erkkilä Oy murskaa puuta kahdella murskaimella, jotka ovat merkiltään Doppstadt ja Svedala. Lisäksi kantojen murskaukseen Erkkilällä on Husmann-esimurskain.

Veljensä Raimo Erkkilän kanssa Reijo omistaa yhdessä Siirtoerkkilä Oy:n, jolla on puolestaan kuljetuskalustoa; kaksi vaihtolava-autoa, joilla ajetaan pääasiassa hake- ja konekuljetuksia.

Hitachi ZW180 syöttökoneena

Viime vuoden loppupuolella Reijo Erkkilä vaihtoi lämpövoimalaitoksen syöttökoneena olleen Hitachi ZW180-pyöräkuormaajansa uuteen vastaavanlaiseen koneeseen. Kokemukset edellisestä Hitachista olivat todella positiiviset, sillä kone toimi moitteettomasti koko sen käyttöiän. Vaihdettaessa Hitachin mittariin oli kertynyt lähes 10 000 tuntia. Hitachi-kauppansa Reijo Erkkilä on tehnyt Tampereen Rotatorin konemyyjän Jari Järvensivun kanssa ja on ollut tyytyväinen palveluun. ”Ei ole tarvinnut Jarille soitella muuta kuin kuulumisia kysellessä ja uutta Hitachin kaivukonetta tilatessa”, toteaa Erkkilä.

Reijo Erkkilä Oy:n toinen tela-alustainen kaivukone vaihtuu nimittäin tammikuun aikana uuteen Hitachin ZX110PL:ään, jolla tehdään jatkossa sekä kaivuhommia että syötetään puumurskainta.

R. Erkkilä Oy:n Z-aisastolla oleva Hitachi ZW180 on kokonaispainoltaan 15 tonnin luokkaa ja voimanlähteenä koneessa on Cumminsin 6-sylinterinen 128 kW:n moottori. Lämpölaitoksen syöttöhommissa kauhan koko on 9 kuutiota, koska siirrettävä tavara on kevyttä. Maa- ja kiviainesten kuormauksessa kauha on normaalisti 3 kuution luokkaa. Syöttöhommien lisäksi koneella tehdään lumitöitä, hiekoituksia, hakkeen aumaamista sekä murskansyöttöä.

Koneen käyttöaste on melko korkea, sillä lämpölaitosta syötetään kahdessa työvuorossa ja kaikkina viikonpäivinä. Hitachin ZW180-pyöräkuormaajalla on kolme kuljettajaa, joista kuvaushetkellä työvuorossa oli Janne Eskola. Hänen kommenttinsa Hitachista: ” Näppärä ja käteen sopiva peli, kevyt käyttää ja toiminut hyvin. Parannusta edelliseen on uusi joystick-ohjaussauva, jolla on helppo ja kevyt ohjata kuormaajan toimintoja”.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi