Uutiset

Työkoneet

Polttoainehuolto kerralla kuntoon

Maxpossa luovutettiin Jarkir Oy:lle Finncontin valmistama DPU-polttoainekontti. Konttiratkaisu on kokonaisratkaisu polttoainejakeluun murskaamoilla ja kuljetukseen työmaiden välillä, sillä se täyttää niin varastoinnin kuin tieliikenteen määräykset.

Jarkir Oy on uusi murskausalan yritys, joka tulee toimimaan Etelä- ja Keski-Suomessa ja tulee tunnetuksi aputoiminimellään JK Sorajaloste. Yrityksen omistajat Jarmo ja Kimmo Stenberg ovat kyllä pitkän linjan murskamiehiä, sillä he ovat toimineet näissä tehtävissä Lemminkäisellä 16 vuotta. Sieltä on myös Finncontin polttoainekontti tuttu ratkaisu, joten miehet tiesivät mitä hankkia.

Yrityksen toiminta-ajatus on, että asiat tehdään kunnolla ja siten konekanta on uutta. Maxpossa miehille luovutettujen Sandvikin murskaimen ja seulan lisäksi kalustoon oli tulossa kaksi uutta Cat-pyöräkuormaajaa.

”Toimimme pääasiassa soralla ja tuotamme siitä betonilajikkeita. Meillä on paljon paikkoja, joissa pelätään pohjaveden saastumista. Siksi keskitetty, viimeisen päälle säännöt täyttävä polttoaineratkaisu on meille tärkeä. Yhtä lailla meille on tärkeää, että polttoaine saadaan kuljetettua maantiellä määräysten mukaisesti”, kertovat Stenbergin veljekset.

JK Sorajalosteen polttoainekontti on periaatteessa pitkälle Finncontin perusratkaisu DPU-kontista. Kontti on varustettu kolmella teräksisellä kolmen kuution IBC-säiliöllä, joiden tarkoituksenmukaista tyhjentymistä ohjataan logiikan avulla. Kontissa on pikaliitännät kahdelle aggregaatille sekä tankkauspiste pyöräkuormaajia ja muita liikkuvia työkoneita varten. Kontin tilavuus on yhdeksän kuutiometriä, mikä tarkoittaa murskausaseman 4–5 vuorokauden tarvetta.

Luovutustilaisuudessa mukana oli viime keväänä Finncontin toimitusjohtajaksi nimitetty Petri Rolig. Hän kertoo, että tämän puolen vuoden aikana hänellä on vahvistunut käsitys Finncontin huippuluokan tuotteista sekä vahvasta osaamisesta. Hän antaa ymmärtää, että osaamista tullaan hyödyntämään ja laajentamaan entistäkin paremmin asiakkaiden tarpeet huomioon ottavien tuotteiden kehittämiseen. ”Paljon on kuitenkin kehitettävää ja mahdollisuuksien kääntämistä parhaiksi ratkaisuiksi. Asiakastarpeiden ymmärtäminen on kaiken perusta ja nyt menemme vielä aikaisempaakin enemmän asiakasrajapintaan”, sanoo Rolig.

Finncont-polttoainekontin kauppa oli päänavaus tämän tuotteen osalta Finncontin Ari Koivistolle, joka luovutti (kuvassa) kontin avaimen juhlallisesti Jarmo ja Kimmo Stenbergille. Vasemmalla Finncontin toimitusjohtajuutta puoli vuotta hoitanut Petri Rolig kilistämässä maljaa kauppaosapuolten välillä.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi