Uutiset

Työkoneet

Outokummun teräs Symbiosis-veistoksen

Stefan Lindforsin Symbiosis-veistos

Outokumpu on lahjoittanut materiaalin eilen Turussa paljastettuun Stefan Lindforsin Symbiosis-veistokseen. Symbiosis on Lindforsin lahjoitus Saaristomeren hyväksi, ja sillä kerätään varoja herkän merialueen suojeluun. Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat ostaa Symbiosiksen ulkopintaan kiinnitettäviä, lahjoittajien nimiä kantavia nimilaattoja.

Turussa Aurajoen rantaan sijoitettavan Symbiosiksen materiaaliksi valikoitui Outokummun haponkestävä 1.4404 -teräslaji, joka soveltuu erinomaisesti vaativiin rannikko-olosuhteisiin.

“Symbiosis on lahjoitukseni ainutlaatuisen kauniille Saaristomerelle, jonka haluan säilyvän ikuisesti. Halusin teokseni viestittävän tätä, siksi valitsin ruostumattoman teräksen”, kertoo Stefan Lindfors.

Symbiosis-veistos on yhdistelmä saaristoluonnon elementeistä, ja se kuvaa yhteiseloa ja vuorovaikutusta, josta hyötyvät kaikki osapuolet.

“Outokummun visiona on maailma, joka kestää ikuisesti. Kestävä kehitys on keskeinen osa liiketoimintaamme, ja edelläkävijyytemme on tunnistettu useissa kansainvälisissä arvioissa. Lahjoituksellamme haluamme omalta osaltamme tukea Saaristomeren suojelua, ja toivomme mahdollisimman monen ikuistavan nimensä tämän kansallisaarteemme hyväksi”, sanoo Kari Tuutti, Outokummun markkinointi-, viestintä- ja yritysvastuujohtaja.

Lue seuraavaksi