Uutiset

Työkoneet

Nyt myös konekauppaa – Uudenmaan Konehuolto

Keravalainen Uudenmaan Konehuolto Oy on korjannut ja huoltanut urakointikoneita jo reilut kymmenen vuotta. Yritys toimii monen konemerkin sopimushuoltopisteenä. Etelä-Suomeen painottunut toiminta on parhaillaan laajentumassa myös muualle Suomeen. Konehuoltojen rinnalle Uudenmaan Konehuolto aloitti muutama vuosi sitten myös uusien ja käytettyjen työkoneiden myynnin.

Uudenmaan Konehuollon vetäjä Ville Hallström toimi jonkun aikaa muiden palveluksessa työkoneita korjaten ja huoltaen, ennen kuin ryhtyi yrittäjäksi vuonna 2010. Nyt hänen yrityksensä työllistää kymmenkunta huoltomiestä. Remonttia tehdään pääosin Keravalla sijaitsevalla korjaamolla, mutta myös kentällä asiakkaiden luona. Sitä varten talossa on neljä huoltoautoa. Reviirinä on pitkään ollut Etelä-Suomi, mutta nyt huoltojen osalta alue on laajenemassa. Muun muassa Kokkolassa toimii jo Uudenmaan Konehuollon alihankkija sopimushuoltajana.
Työkoneiden huoltojen, yleisten korjausten ja lisävarusteluiden lisäksi yritys tekee myös puomistojen ja hydrauliikkasylinterien korjauksia. Koneistusasiat kun hoituvat talon oman koneistajan toimesta. Korjaamon asiakaskuntaan kuuluvat niin urakoitsijat kuin koneliikkeet. Toimintaa tukevat myös varaosatoimitukset, jotka pystytään Hallströmin mukaan tekemään kilpailukykyisin hinnoin ja suureen määrään konemerkkejä.
”Myös harvinaisiin merkkeihin”, lisää Hallström.

Uudenmaan Konehuolto Oy toimii nykyisin monen konemerkin jälleenmyyjänä pääkaupunkiseudulla panostaen niin sanottuun lähimyyntiin. Koneita ei tarvitse näin lähteä katsomaan maan ääriin. Omaa maahantuontia edustavat Huddig-kaivurikuormaajat.

Huollon rinnalle myynti

Yritys aloitti muutama vuosi sitten myös konemyynnin perustuen lähinnä siihen, että konekaupassakin ”lähimyynnillä” on kannattajansa. Ostamisen helppoutta arvostetaan ja siihen Hallström haluaa panostaa. Myös yrityksen keskeinen paikka tukee konemyyntiä.
”Ei olla liian lähellä Helsingin keskustaa ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Lahden moottoritie kulkee tuossa melkein näköetäisyydellä”, luettelee Hallström.

Tänä päivänä Uudenmaan Konehuolto toimiikin pääkaupunkiseudulla jo monen työkonemerkin jälleenmyyjänä. Edustettuja merkkejä ovat muun muassa Huddig, Hyundai, Takeuchi, Hidromek, Terex, Atlas ja Evoquip. Uusien koneiden lisäksi myynnissä on käytettyjä, lähinnä kaivukoneita.
Viimeisen vuoden aikana Hallström sanoo yrityksen myyneen reilut parikymmentä uutta kaivukonetta minikoneista 25-tonnisiin. Konemyynnistä yrityksessä vastaavat Ville Hallström itse sekä pitkän linjan konekauppias Viljo Takala.
Jälleenmyynnin ohella yritys toimii myös Huddig-kaivurikuormaajien maahantuojana. Maahantuonti täydentyi äskettäin korealaisvalmisteisilla AY Heavy Industries -purkutyökaluilla ja -iskuvaroilla. Lisäksi yritys tuo maahan käytettyjä kaivu- ja purkukoneita Keski-Euroopasta. Kiinteistöhuollon toimijoillekin löytyy tarjonnasta työlaitteita ympärivuotiseen käyttöön.
”Eikä pidä unohtaa Expander-tappien edustustamme. Niiden avulla väljien tappiliitosten korjaus onnistuu helposti vähän isompiinkin tappikokoihin”, muistuttaa Hallström.

Tuotevalikoima täydentyi äskettäin korealaisilla iskuvasaroilla, jollaiseen Ville Hallström tässä nojailee. AY A36 -vasara on tarkoitettu käytettäväksi 28–42 tonnin peruskoneissa. AY Heavy Industriesin iskuvasaravalikoimassa on reilut parikymmentä laitetta peruskonehaarukkaan 0,5–100 tonnia.

Räätälöinti myynnin tukena

Hallström korostaa yrityksen tarjoamaa palvelua, jossa uusi kone varustellaan tarvittavin työlaittein, kuten kauhoin, iskuvasaroin tai kallistuvin kauhanpyörittäjin. Niitäkin on tarjolla yleisimmät merkit. Niin uudet kuin käytetytkin koneet varustellaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja testataan huolellisesti ennen toimitusta. Koneen toimituspakettiin kuuluvat tietenkin huoltopalvelut. Yhtenä huomionarvoisena seikkana Hallström mainitsee Uudenmaan Konehuollon takuukäytännön. Takuuasiat hoituvat kaikki ”yhden luukun” -periaatteella, vaikka toimitukseen kuuluisikin kaivukone, kallistuva kauhanpyörittäjä ja liuta työlaitteita. Kaikkien takuuasiat hoituvat Uudenmaan Konehuollon kautta.

Myös vaativammatkin varustelut onnistuvat luotettavien yhteistyökumppaneiden avulla. Kuvassa Gles Oy:lle toimitettu Takeuchi TB2150R, joka on varustettu kauko-ohjattavalla Stonepower SD32 -porapäällä.

Esillä sosiaalisessa mediassa
Nuoren yrittäjäsukupolven edustajana Ville Hallström pitää eri some-kanavilla esilläoloa luonnollisena ja tärkeänä. Juuri myynnin tukena hän pitää sitä nopeana ja tehokkaana tapana viestittää asiakkaille uutuuksista, tapahtumista tai muista asioista.
”Yrityksen tuoreimmat kuulumiset kannattaa tarkistaa säännöllisesti Facebook- ja Instagram-sivuiltamme”, muistuttaa Hallström lopuksi.


Pihalta löytyy myös uusia koneita pikaiseenkin toimitukseen. Koneet varustellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan pyörittäjillä, erilaisilla työlaitteilla sekä muilla lisävarusteilla.
Koneiden huollot ja korjaukset ovat edelleen suuri osa yrityksen toimintaa. Oman koneistajan myötä puomiston tappien ja hydrauliikkasylinterien korjaukset onnistuvat paikanpäällä. Tässä juuri koneistaja Tomi Kervinen kirjaimellisesti sorvin ääressä.


Lue seuraavaksi