Uutiset

Työkoneet

Moogille kultaa Pariisin Intermat-messuilla

Moog Construction on voittanut kultaa Intermatin innovaatiokilpailussa sarjassa Vähähiilisyys ja energiamuunneltavuus. Palkinto myönnettiin Moogin TerraTech Ecosystem -konseptille, joka mahdollistaa maarakennuskoneiden muuntamisen sähkökäyttöisiksi. Raadin mielestä TerraTech on valmis ratkaisu koneiden sähköistämiseen, jolloin niiden hiilijalanjälki pienenee oleellisesti.

”Tällaisen merkittävän tunnustuksen saaminen näin suuressa tapahtumassa on meille suuri kunnia, etenkin kun tuomaristo koostuu alan ammattilaisista”, sanoo Moog Constructionsin tuotekehityspäällikkö Paul Gray.

TerraTech Ecosystem

TerraTech-konseptin ominaisuus, jossa voimaa tuotetaan vain tarpeeseen, lisää koneen tehoa, pidentää laitteen käyttöaikaa sekä alentaa akkukustannuksia. TerraTech integroidaan koneen ohjausjärjestelmään. Se soveltuu käytettäväksi monentyyppisissä ja -kokoisissa koneissa. Monet konevalmistajat käyttävät jo TerraTech-konseptia kehitellessään tehokkaita sekä helposti hallittavia ja muokattavia sähkökoneita.

”TerraTech koostuu ohjelmistosta ja komponenteista, joiden avulla kone muutetaan nollapäästöiseksi. Koneen toimintanopeuksia, liikkeitä, automaatiota sekä nopeus- ja liikerajoja pystytään nyt hallitsemaan ja ohjaamaan hyvin tarkasti”, sanoo Moogin elektroniikasta vastaava Joe Baldi.

”OEM-valmistajat pystyvät suunnittelemaan nopeasti, jopa puolessa vuodessa, seuraavan sukupolven nollapäästöisen koneen. Näin uusi tuote saadaan nopeasti markkinoille ja säästetään kustannuksissa.”

Case, Bobcat ja Komatsu ovat jo hyödyntäneet TerraTech Ecosystemiä ensimmäisissä sähkökoneissaan. Tätä uutta tekniikkaa on nähtävissä Casen 580EV-kaivurikuormaajassa, Bobcat T7X -täyssähköisessä telakuormaajassa, Bobcatin Rogue-konseptin kuormaajassa ja Komatsun täysähköisen pyöräkuormaajan prototyypissä.

”TerraTech-konseptiin kuuluu laaja valikoima ohjelmistoja, joista jokainen OEM-valmistaja löytää varmasti sopivia ominaisuuksia toimintoihinsa sekä automaatioon. Ohjelmistoihin kuuluu OTA-päivitys (Over The Air), jolloin laitteet pysyvät aina toimintakuntoisina”, jatkaa Baldi. ”Mikäli OEM-valmistaja haluaa kehittää tehokkaamman ja ohjelmistopohjaisen sähkökoneen, on ratkaisu TerraTech.”

Intermat-näyttelyssä on jo jaettu pitkään innovaatiopalkintoja. Niiden myötä on saatu kehitettyä parempaa tekniikkaa ja parempia palveluita, jotka osaltaan ovat hyödyttäneet koneenrakennusta.

”Kiitämme Intermat-messujen innovaatioraatia, joka toi tällä kertaa valokeiloihin vähäpäästöiset työkoneet. Onnittelemme myös messuorganisaation puolesta Moog Constructionia”, sanoo Intermatin johtaja Christophe Lecarpentier.

Moog Construction

Moog Construction on New Yorkin pörssissä noteeratun Moog Inc:n liiketoimintahanke. Toiminta on maailmanlaajuista; suunnittelua, valmistusta, tarkkuuskomponenttien yhdistämistä ja järjestelmien rakentamista. Johtavana ajatuksena on kehittää koneita ja laitteita ihmisten suojelemiseksi sekä paremman tulevaisuuden rakentamiseksi.


Moog on toiminut rakennusteollisuudessa yli 30 vuotta. Moog Construction puolestaan panostaa maarakennus- ja urakointikoneiden sähköistykseen sekä autonomisten työkoneiden kehitykseen.  


Suomennos: Esa Suominen – Lähde: Moog Construction


Lue seuraavaksi