Uutiset

Työkoneet

MeramaTec Oy – turvallisuuden asialla

MeramaTec Oy:n tavoitteena on tuottaa ratkaisuja työturvallisuuden parantamiseksi (solutions for safety). Tavoitteen mukaisesti yritys on vuosien saatossa kehittänyt lukuisia innovatiivisia ja työturvallisuutta parantavia tuotteita. Kehitystyötä ovat ohjanneet yrityksen arvot: laatu, luotettavuus, tuottavuus ja turvallisuus.

Tuotekehitystyön tuloksena on syntynyt yrityksen tuotelinjat: X Safety -työturvallisuuskonsultointi, X move -materiaalinkäsittelylaitteet, X lift -nostoapuvälineet, X trailer -nosturiperävaunut sekä X Country -erikoisnosturit.

”Olemme vuosien ajan olleet suunnannäyttäjä innovatiivisten tuotteiden sekä työturvallisuuden kehittäjänä Suomessa”, kerrotaan MeramaTecin tiedotteessa.

NostoÄSSÄ:stä taittuva malli erityisen ahtaisiin nostoihin

X lift tuoteperheen uusin tulokas on taittuva nostoÄSSÄ. Markkinoilla jo vuosia olleet eri kokoluokan nostoÄSSÄT sekä niiden lisävarusteet mm. 500 ja 1500 kilogrammann putkiÄSSÄT ovat varsin tunnettuja sekä palkittuja tuotteita.

Uusi taittuva nostoÄSSÄ parantaa valmistajan mukaan oleellisesti vaikeiden ja ahtaiden tilojen nostoja. Tällaisista esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa siltanosturien siltojen nosto.

NostoÄSSÄN runkoa saa säädettyä nosturin puomin yläpuolelle 40 astetta ja vastaavasti myös nosturin puomin alapuolelle saman verran. Tämä ominaisuus antaa kiinteään nostoÄSSÄ:n verrattuna huomattavasti laajemmat käyttömahdollisuudet.

Vanhat lisävarusteet, kuten putkien nostoon kehitetyt putkiÄSSÄ:t sekä levyjen nostoon tarkoitetut levyÄSSÄ:t soveltuvat suoraan uuteen taittuvaan nostoÄSSÄ:ään.

Kokoluokkia (WLL) uudella taittuvalla nostoÄSSÄ:llä on kolme, 10, 5 sekä 2 tonnia, jotka kaikki ovat saatavissa kaikkiin nosturimerkkeihin sekä malleihin. NostoÄSSÄ:n toimivuus varmistetaan nosturikohtaisella sovitteella.

Oman suunnittelun ansiosta MeramaTec:lta on mahdollista tilata myös adaptereita, joilla nosto-ÄSSÄ voidaan asentaa nosturin peruspuomin lisäksi myös nosturin jibiin tai toiseen nosturiin.

Loppukäyttäjät ovat olleet vahvasti mukana Nosto ÄSSÄ:n tuotekehityksessä. MeramaTec haluaa antaa erikoiskiitoksen Eilola Logistics Oy:n porukalle.

Uusi nostoapuväline myös tilaelementtien nostamiseen

Erityisen vaikeisiin nostoihin laillisesti ja tehokkaasti soveltuvien työmenetelmien ja nostoapuvälineiden suunnittelusta ja valmistuksesta tutuksi tullut yritys on kehittänyt uuden nostopalkin myös X lift tuotelinjan jatkoksi.

Uusi tuote on sähköhydraulisesti säädettävä tilaelementtipalkisto, jonka leveyttä, pituutta sekä tasapainoa voidaan säätää kauko-ohjaimella. Tämä mahdollistaa erittäin hankalasti nostettavien tilaelementtien kustannustehokkaan ja turvallisen nostamisen yhdellä nostoapuvälineellä.Lue seuraavaksi