Uutiset

Työkoneet

Mecliftin kansainvälinen kasvu jatkuu

Kansainvälisesti tunnettuja Meclift-trukkeja myyvä Mecalift Oy on palkannut Jack Smeetsin vastaamaan kansainvälisen jälleenmyyntiverkoston kehittämisestä. Meclift-trukkeja on tuotettu ja myyty vuodesta 1993 alkaen.

Tuotteen maailmanlaajuinen tunnettuus perustuu valmistajan mukaan luotettavuuteen ja monikäyttöisyyteen. Nostokyvyltään Meclift™-turkit kykenevät mallista riippuen 16 – 50 tonnin taakkojen nostamiseen. Tuotteita on käytössä satamissa, lentokentillä sekä isojen teräs- ja alumiiniteollisuuslaitoksissa Suomessa ja maailmalla.

Yritys lisäsi panostustaan kansainväliseen kasvuun saatuaan uudet omistajat vuoden 2019 lopussa. Uudet omistajat Lännen MCE Oy (40%), Sign Systems Finland Oy (40 %) ja Credos Oy (20 %) näkivät paljon potentiaalia hyödyntää laadukkaan ja luotettavan toimijan maineen saanutta suomalaista Meclift-tuotemerkkiä erityisesti kansainvälisillä markkinoilla. 

Jack Smeetsin tehtävänä on kehittää Meclift-trukkien kansainvälistä myyntiverkostoa maailmanlaajuisesti.  Smeets on alkujaan hollantilainen, mutta hän on asunut Suomessa jo 35 vuotta.

Jack Smeets

”Olen toiminut viimeiset noin kymmenen vuotta projektimyynnissä, mutta halusin tulla uudelleen alalle, jossa saa toimia lähempänä myyntiä sekä rakentamaan laajempaa kansainvälisyyttä”, Jack Smeets sanoo.

”Koen, että minulla on 59-vuotiaana vielä annettavaa tälle alalle. Mecaliftin johdon kanssa keskusteluissa tunsin, että meillä on yhteinen visio, miten jälleenmyyntiverkostoa lähdetään vahvistamaan.”

”Olen erittäin iloinen, että olemme saaneet kovan tason osaajan kehittämään kansainvälistä myyntiverkostoamme. Olemme kasvu-uralla ja tänä vuonna meidän tavoitteemme on kaksinkertaistaa myynti. Kasvu tulee pääosin kansainvälisiltä markkinoilta, joten tämä on yrityksessämme avaintehtävä”, toimitusjohtaja Janne Kalliomäki toteaa. 

Jack Smeets on tehnyt kansainvälistä projektimyyntiä muun muassa Arme Oy:llä sekä kehittänyt jälleenmyyntiverkostoa Kalmarilla sekä Tamtronilla.

”Minulla oli Kalmarilla saman tyyppinen asiakassegmentti, joten tämä työ veti puoleensa. Minua on aina kiehtonut ala ja erityisesti satamaterminaaliasiakkaat ja minulla on vahva usko Mecliftin menestykseen. Mecliftillä on hyvien asiakasreferenssiensä ja innovatiivisuutensa ansiosta paljon annettavaa sekä kasvupotentiaalia logistiikan kehittämisessä ympäri maailmaa”, Smeets jatkaa.

Smeets mainitsee kolme asiaa, jotka aikoo ensimmäisenä tehdä Mecliftillä:

”Aion tutustua olemassa oleviin jälleenmyyjiin. Ikävä kyllä, nyt en pääse koronan takia sanomaan käsipäivää, vaan tutustuminen täytyy hoitaa etäyhteyksillä. Tutkimme markkina-alueet ja haemme potentiaalisimmat maat, joissa meillä ei vielä ole jälleenmyyjiä sekä kehitämme aliresurssoitujen markkina-alueiden verkostoja. Kolmanneksi luomme myyntiverkostollemme edellytykset hyvään myyntiin. Meidän tulee kyetä auttamaan ja kouluttamaan jälleenmyyjiämme, jotta he voivat paremmin edustaa meitä. Myynti on aina kaksisuuntaista.”

Jack Smeets lyhyesti:        

Aloittanut juuri dealer managerina Mecalift Oy:llä, koulutukseltaan sähköinsinööri, syntynyt Hollannissa, muuttanut pysyvästi Suomeen 1986, suomalainen vaimo ja neljä lasta.

Motto: Ole avoin ja aktiivinen, sillä saavutetaan tuloksia. Muilta ei voi vaatia sitä, mitä itse ei tee.
Lue seuraavaksi