Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2023 -messuilla tehtiin kauppaa ja viihdyttiin

Suomen suurin maarakennus- ja ympäristöhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo 2023 järjestettiin sateisessa säässä torstaista lauantaihin 31.8. – 2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä. Tapahtumaan osallistui lähes 250 yritystä. Säästä huolimatta yleinen tunnelma oli hyvä ja kauppaa tehtiin messuilla kaiken kokoluokan koneista ja lisälaitteista. Kävijöitä oli kolmen päivän aikana lähes 13 000.

”Maxpo-messut järjestettiin nyt perinteiseen tapaan syksyllä. Poikkeukselliset korona-vuodet vaikuttivat messujen järjestysaikaväliin ja joka toinen vuosi järjestettävät messut olivat Hyvinkään lentokentällä myös keväällä 2022. Maxpossa vieraili enemmän ammattilaisia kuin viime keväänä ja määrä kasvoi 30 prosenttia. Nyt päästään siirtymään normaalin, joka toinen vuosi järjestettävään tapahtumaan. Seuraavan kerran Maxpo-messut on 28. – 30.8.2025 Hyvinkään lentokentällä”, kertoo myyntipäällikkö Risto Wuolle Helsingin Messukeskuksesta.

Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen ja Maxpon kehitysryhmän puheenjohtaja, Dynaset Oy:n pääjohtaja, yrittäjäneuvos Reijo Karppinen on tyytyväinen tapahtumaan.

”Maxpo-messuilla on suuri merkitys alalla, sillä täällä pääsee kohtaamaan toisia ammattilaisia ja päivittämään tiedot alan kehityksestä. Missään muualla ei voi tutustua tarjontaan näin laajasti. Tänä vuonna nähtiin entistä enemmän sähköllä toimivia koneita Maxpossa. On tärkeätä koota isot koneet samaan tapahtumaan ja tarjota ammattilaisille paikan, jossa voi nähdä tarjonnan samassa paikassa ja päästä vertailemaan koneita. Lämmitti kovasti, että opiskelijoita ja alaan tutustuvia oli varsinkin torstaina paljon.”

Sade ei menoa haitannut.

Wihuri Oy Teknisen Kaupan markkinointijohtaja Heikki Pohjanpää RealMachineryn osastolta on myös tyytyväinen messuihin ja saatuun kontaktien määrään.

”Maxpossa on ollut kaupallisesti hyviä päiviä. Varsinkin lisälaitteita on myyty hyvin, kaivukoneista on tullut paljon kyselyitä ja uusi sähköinen Ammannin jyrä (kuva yllä) on kiinnostanut kävijöitä. Nyt harkitaan koneiden ostoa  entistä tarkemmin ja kaupat realisoituvat usein vasta tapahtuman jälkeen. Maxpo on tärkeä paikka tuotteiden esittelyyn ja onnistunut tapahtuma. Sade ei ole merkittävästi haitannut. Eivät ne koneet työmaallakaan sateen takia pysähdy”, toteaa Pohjanpää.

Konepörssi raportoi messuilta lähitulevaisuudessa lisää. Facebook-sivuilta löydät jo runsaasti kuvia ja videoleikkeitä tapahtumasta.

Lue seuraavaksi