Uutiset

Työkoneet

Maxpo day one – nyt on päätösten aika

Ihan ne elokuun lopun kaikkein poutaisimmat päivät eivät osuneet Maxpon aloitukseen, mutta mitäpä se haittaa, kun konekiima on päällä. Ihan mukavasti ihmisiä oli liikkeellä ja osastoilla kuultiin kaupanteon kaikujakin. Messut avannut Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen puheenjohtaja, Dynaset Oy:n perustaja Reijo Karppinen totesi tämän vuoden näyttelyn olevan jo kahdeskymmenes. Historiahan on toki jo yli 50 vuoden mittainen.

Reijo on pitkän linjan konemies ja rautainen ammattilainen. Innostus tekniikkaan syntyi jo mopoiässä, kun lattialle päreiksi hajonnut moottori tuli kootuksi ihan ilman ulkopuolista apua.

Reijo Karppinen

”Meillä infraa rakennetaan noin yhdeksällä miljardilla vuodessa. Alalla työskentelee noin 45 000 huippuammattilaista. Maailmalla suomalaista osaamista arvostetaan ja itse asiassa urakoitsijat kaikkialla maailmassa ovat samanlaisia, tarpeet ovat yhteneväiset”, sanoi vahvaa vientibisnestä tekevä ja suomalaista osaamista maailmalle vievä Karppinen.

Karppisen jälkeen puheenvuoron käytti Infra ry:n Juha Laurila (johtaja, elinkeinopolitiikka). Hän analysoi juuri julkaistua hallitusohjelmaa:

”Infrarakentaminenkaan ei ole immuuni maailman myllerryksille. Olemme viime vuosina kulkeneet kriisistä toiseen. Nyt näyttää siltä, että asuntorakentamisen volyymi laskee merkittävästi lähitulevaisuudessa. Valoa tunneliin tuo kuitenkin hallitusohjelmassa infrarakentamiseen osoitetut varat. Korjausvelkaa liennytetään 520 miljoonalla eurolla ja investointeihin varataan 2,5 miljardia.”

”Korjausvelkaan osoitettu summa ei tietenkään ole missään nimessä riittävällä tasolla, mutta maa- ja vesirakentamisen osalta hallitusohjelma nähdään Infra ry:ssä positiivisena merkkinä”, jatkaa Laurila.

Nyt on aika polkaista hankkeet nopeasti liikkeelle, aikaa ei ole tuhlattavaksi.

”Kuntasektorilla kannattaa nyt huomioida pohjarakentamisesta vapautuva kapasiteetti. Sielläkin investointien aika infraan on otollinen”, lopettaa Laurila.

Volvo panostaa tällä kertaa täyssähkökäyttöisiin koneisiin. Miniluokan koneiden rinnalla nähdään nyt myös noin 23-26 tonnia painava EC230. Mielenkiitoinen konsepti, katso video Konepörssin Facebook-sivuilta.
Marakonin osastolla on esillä myös sähköistä tekniikkaa.


Konepörssin Facebook-sivuilta löydät lisää päivityksiä näyttelystä.


Lue seuraavaksi