Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2013: iTalmek-purkutyökalut

Italialainen iTalmek on valmistanut maansiirtokoneiden lisälaitteita 25 vuoden ajan. Erilaisia purkulaitteita kaivukoneisiin on tehty jo 15 vuotta. Tuoteohjelmassa ovat metallileikkurit, pulveroijat ja murskaimet. Raaka-aineina käytetään Hardoxia ja Weldoxia. Tuotteet ovat saapuneet nyt myös Suomeen.

Hannun-Kone Oy nimittäin oli tuonut Maxpoon vanhojen tuttujen edustusten lisäksi iTalmekin IC7-teräsleikkurin sekä IF5-murskaimen. Ensimainittu on tarkoitettu 7-14  ja jälkimmäinen 5-12 tonnin kaivukoneeseen.

IC-perheeseen kuuluu kaikkiaan 14 eri metallileikkuria. Pienin IC1.8 on tarkoitettu 2-4 ja suurin IC70 40-55 tonnin peruskoneisiin. Messuilla esillä ollut IC7 (kuvassa) painaa 750 kiloa ja kita aukeaa 340 millimetriä.Kaikissa leikkureissa on terät, jotka voidaan kääntää neljään eri asentoon. Leukaan on saatavilla säätösarja, jolla eliminoidaan välys ja näin leikkaaminen on tarkkaa koko ajan.

IF-perheen murskaimia on kaikkiaan 12 eri kokoa ja ne on tarkoitettu raudoitettujen betonirakenteiden murskaukseen sekä betonin ja raudan erotteluun. Messuilla esitelty, malliston pienin IF5 on tarkoitettu peruskoneisiin 5-12 ja suurin IF55 voidaan asentaa jo 48-65 tonnin painoisiin kaivukoneisiin. Sekä IC- että IF-sarjassa on pääsylinteriin kytketty, nopeutta lisäävä ”Speed Booster System”.

Lue seuraavaksi