Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinöiden satoa – osa 7


Konepörssin toimitus kiersi Mansen Mörinöillä kahden päivän ajan.Agco Suomi Oy

Agco Suomen pihalla pääsi ihastelemaan Valtran uuden, isojen traktoreiden Q-sarjan konetta. Näytillä oli malliston järein edustaja Q305. Sen moottoriteho on mallimerkinnän mukainen 305 hevosvoimaa (224 kW) ja moottori täyttää Stage V -päästönormit. Omapainoa tällä kukkulan kuninkaalla on suurimmillaan 16 tonnia, korkeutta 3,37 metriä ja siirtoajo hoituu 53 kilometriä tunnissa nopeudella.

Q-sarjan traktorin ohjaamossa suurin huomio kiinnittyy SmartTouch-kyynärnojaan. Tässä kyynärnojankin virkaa hoitavassa paneelissa on nappuloita kuin pienessä lentokoneessa, tosin lentolupakirjaa ei käyttämiseen tarvita. Yhdeksän tuuman kosketusnäyttö loputtomine toimintoineen tarjoaa välineet nykyaikaiseen älyviljelyyn.

Valtra-malliston jättiläinen, Q305.
Japan uusi klapikone, 365+ Pro.
Hamre Oy

Hamren Jari Pulkkinen esitteli Rotatorin pihalla yrityksen edustamia teollisuusrenkaita. Valikoimasta löytyy renkaita moninaisiin työkoneisiin, kuten kaivukoneisiin, pyöräkuormaajiin, dumppereihin, trukkeihin, satamakoneisiin, ajoneuvonostureihin jne. Palveluun kuuluu myös renkaiden asennukset. Hamre toimii Neuvottomassa, lähellä Haminaa, mutta myynti kattaa koko maan.
ITR Finland

ITR Finlandin tuotetarjonta kasvaa. Kaupallinen johtaja Pasi Eskola esitteli yrityksen omaa valmistetta olevia alumiinisia lastausramppeja, joita on saatavana 1,5–5,0 metrin pituisina konepainoille 0–12 tonnia. Ramppeja saa reunattomana tai reunallisena sekä erilaisilla pintamateriaaleilla, kuten kumi- tai alumiinipintaisena. Ramppeihin on integroitu pieniä yksityiskohtia, jotka helpottavat arkista käyttöä. Alla on tukeva kiinnityslenkki rampin sidontaa varten ja yläpäässä on salpalevy, joka estää rampin pomppimista. Ramppeja esiteltiin nyt ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle ja niitä tullaan pitämään jatkossa varastotavarana.

Toinen lisäys ITR:n tuotetarjontaa ovat italialaisvalmisteiset, muoviset polttoainesäiliöt tankkausvarustein. Säiliöitä on tarjolla kokohaarukkaan 220–440 litraa. Säiliöitä on saatavana useampien eri nesteiden samanaikaiseen kuljetukseen, esimerkiksi dieselin ja urean. Lohkojakovaihtoehtoja on monia. Paketti pitää sisällään sähkötoimisen tankkauspumpun, pitkän letkun ja pistoolin. Muitakin varusteita on tarvittaessa saatavana. Tyhjää säiliötä on helppo siirrellä manuaalisestikin.
JH-Center

JH-Centerin piha oli pullollaan erilaista työlaitetta monenlaiseen koneurakointiin.
Konesilta Oy

Konesillan Ville Kyllönen ehti pikaisesti kuvaan Kubotan kaivukoneen kanssa. Kiireisenä miehen pitivät pihalla tungeksivat asiakkaat. Tällä kertaa ei Kubotalta nähty varsinaisia uutuuksia, mutta pihalla pääsi koeajamaan merkin uusimpia minikaivukoneita.

Konesillan maahantuomien uusien Kubota-koneiden lisäksi Mörinöillä nähtiin runsas kattaus pieniä ja vähän suurempiakin vaihtokoneita monilta eri merkeiltä heti valmiina kuopalle.


Lue seuraavaksi