Uutiset

Työkoneet

Makupaloja Mansen Mörinöiltä (osa 5)

Talhulta valoa syksyn pimeyteen

Talhun Jarkko Visakoivu esitteli uutta, japanilaisvalmisteista Light Boy -led-valomastoa. Valopallo on repeämätöntä kangasta. Sisäinen puhallus pitää pallon pulleana ja samalla sisustan puhtaana. Pallon sisällä oleva 800 watin led-valolähde tuottaa kankaan ansiosta ympäristöön häikäisemätöntä valoa 110 000 lumenin valovoimalla. Kirkkaus on säädettävissä. Vakiopakettiin kuuluu kolmen metrin jalusta. Jalustassa on vaimennettu alastulo. Kokoon taitettuna kuljetus hoituu kahdella salkun kokoisella pussilla. Pallokankaaseen voidaan painattaa yrityksen logo. Tarjolla on kolme erikokoista palloa, tässä keskikokoinen.

Kuvassa kaksi valopäätä.Talhun toinenkin uutuus liittyy työmaavaloihin. Nyrkinkokoinen Sunfox-led-työvalo on tarkoitettu työkoneisiin. Se on varustettu integroidulla varoitusvilkulla, joka tuottaa keltaista valoa. Eli kyseessä on majakka ja työvalo samoissa kuorissa. Työvalon teho on 70 wattia, ja valovoimaa irtoaa 8 400 lumenia.

Juha Nurmi ja tulevan talven suosikkituote, aggregaatti. Niitäkin Talhu myy. Tässä Atlas Copco P6000i -aggregaatti.Jari Läntinen

Novatronin X-Site 3D -järjestelmä poravaunuihin

Jari Läntinen esitteli Novatronin uutta, hytittömiin pintaporauslaitteisiin suunniteltua koneohjausjärjestelmää. Sen komponentit ovat pääosin vastaavia, joita käytetään kaivukoneiden koneohjausjärjestelmissä. Järjestelmä toimii langattomasti mahdollistaen etäämmältäkin operoinnin. Maaston käsimerkkaus jää pois, mikä nopeuttaa työntekoa. Poraussuunnan ja toteuman reaaliaikainen seuranta helpottuu. Näin tuloksena on tasalaatuinen ja haluttu porausjälki, jolloin räjäytyksestä tulee suunnitelman mukainen. Järjestelmän anturointi voidaan asentaa myös olemassa olevaan kalustoon (retrofit).


Novatronilla pääsi tutustumaan myös täysautomaattisen kaivukoneen toimintaan. Novatronin ja Tampereen yliopiston yhteistyönä tekemä tutkimusprojekti on käynnissä. Tavoitteena on kehittää automaattinen kaivukone, joka työskentelee itsenäisesti (ilman kuljettajaa), kun sille on annettu työtehtävä ja koordinaatit.

Oheisena hieman videokuvaa miehittämättömän kaivukoneen toiminnasta.Konesillalla normikattaus

Konesillan pihalla nähtiin Ville Kyllösen mukaan Mansen Mörinöillä toimipisteen niin sanottu normaali arkikattaus. Esillä oli ja on edelleenkin runsaasti vaihtokoneita laajaan painohaarukkaan sekä tietysti myös Kubotan uusia minikaivukoneita ja pyöräkuormaajia. Kyllösen mukaan koneita on tarjolla kaikkiin budjetteihin. Talvihoitokoneitakin on vielä Konesillan eri toimipisteiden pihoilla valmiina toimitukseen.


Lue seuraavaksi