Uutiset

Työkoneet

Makupaloja Mansen Mörinöiltä (osa 3)

Rotator Oy:llä on aina Mörinöillä esillä laaja kattaus edustamiaan tuotteita, mutta myös merkittävä määrä yhteistyökumppaneita esittelee omia tuotteitaan ja palveluitaan. Hitachi on päämerkki ja Rotatorilla todettiin, että koneiden hyvä saatavuus on siivittänyt kaupankäyntiä tänä vuonna. Eli yleisesti puhutut toimitusvaikeudet ovat Hitachien kohdalla olleet maltillisia, enemmänkin toimituskatkoksia on ollut joissain lisälaitteissa.

Mörinöillä nähtiin myös asiakkaiden työmailtaan paikalle tuomia koneita. Kertonee selvää kieltä myynnin ja asiakkaan välisestä luottamuksesta. Myyntijohtaja Jani Kuitunen totesikin, että koneiden varustelu asiakkaan tarpeiden tyydyttämiseksi on yksi tärkeä osa Rotatorinkin toimintaa. Janin takana on somerolaisen KMS Palvelu Oy:n lyhytperäinen Zaxis 225USLC-6 (29 t/128 kW) varustettuna Movaxin pontiniskijällä. Yrityksen toimialana ovat monipuoliset maarakennusurakoinnit niin pohjarakentamisessa kuin kunnallistekniikassakin. Ponttiin oli asiakkaan toimesta maalattu tuttu logo tunnistettavalla pohjavärillä. Nousevalla ohjaamolla varustettu ZX225USRLC-7 (26 t/128 kW) oli myyty hyvinkääläiselle Purku-Petteri Oy:lle, joka on erikoistunut rakennusten saneerauspurkutöihin. Ohjaamon nousumekanismi on hollantilaisen Timmermanin käsialaa ja se lisää koneen kokonaispainoa noin 1 200 kilogrammaa.
Steelwrist AB:n elokuussa tänä vuonna aloittanut maajohtaja Matti Leppänen (vas.) vaihtoi kuulumisia Rotatorin Turun miehen Henry Leinon kanssa. Leppänen kertoi, että tuotteiden ja tekniikan opiskelu on edelleen käynnissä ja on mukavaa päästä tapaamaan asiakkaita kasvotusten.
Hangcha on maailman kahdeksanneksi suurin trukkivalmistaja ja Rotator otti merkin edustukseensa tämän vuoden keväällä. Kiinalaisvalmisteiset materiaalinkäsittelykoneet kattavat kaikki laitetarpeet pumppukärryistä aina 48 tonnin vastapainotrukkeihin saakka, sisältäen koneet niin sisä- kuin ulkokäyttöön.
ITR Häggblom Oy oli tuonut Rotatorin pihamaalle Combi-polttoainesäiliön (oik.), jossa polttoaineen tilavuus on 400 ja AdBluen 50 litraa. Polttoainesäiliön materiaali on 6,5 millimetrin paksuista polyeteeniä. Paketissa on nostopaikat täyden säiliön nostamiseen trukkipiikeillä sekä kantokahvat tyhjän säiliön (57 kg) siirtämiseen. Talven kovimmilla pakkasilla AdBlue-säiliön voi nostaa yöksi sisälle. Aamulla työmaalle lähtiessä nostetaan lämmin AdBlue-säiliö paikalleen, jolloin se pysyy pumppaamiskelpoisena tankkaamiseen saakka. Vasemmanpuoleinen on pelkällä polttoainesäiliöllä varustettu.
Monista kuvioista tuttu Mikko Leivo oli Rotatorilla esittelemässä CFMOTO-traktorimönkijöitä. Mies kertoi, että CFMOTO on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava ATV-merkki ja Euroopan alueella markkinajohtaja. Suomen jälleenmyyjäverkosto on laaja ja kattaa Suomi-neidon päästä varpaisiin.


Lue seuraavaksi