Uutiset

Työkoneet

Maalämpöala rajussa kasvussa

Maalämpöalan myynti on räjähtänyt huimaan kasvuun. Kiinteistösijoittajat sijoittavat nyt joukolla maalämpöön, kun tuottoa on luvassa jopa 15 prosenttia. Euroopan suurin geoenergia-alan yritys Rototec on saanut LeaseGreeniltä tilauksen, joka on yksi Suomen suurimmista maalämpötilauksista tähän asti. Tilaus on yhteistilaus, joka sisältää 16 eri kohdetta Suomessa ja eri kiinteistösijoittajien portfolioista, joihin kuuluvat esimerkiksi Eläkevakuutusyhtiö Varma ja OP. Tilaus sisältää yhteensä 260 maalämpökaivoa, joiden yhteenlaskettu pituus on 79 736 metriä.

Monet suuret kiinteistösijoittajat ovat huomanneet maalämpöön siirtymisen edut ilmastolle ja lompakolle, kuten myös kuinka paljon tuottoa kiinteistösijoituksesta voi saada säästämällä energiakuluissa. Vihreä sijoitus maalämpöön voi tuoda enemmän tuottoa kuin uusi kiinteistösijoitus. Useita kiinteistöjä omistavalle sijoittajalle sijoitus voi poikia jopa miljoonapotin.

EU-taksonomia kannustaa myös jatkossa yrityksiä tekemään enemmän vihreitä sijoituksia. Niihin on helpompaa saada vihreää lainaa, joten sijoitus maalämpöön on erittäin kannattava.

”Tämä on hieno kokonaisuus”, sanoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Thomas Luther. ”Maalämmön avulla kiinteistönomistajat voivat jo tämän päivän tekniikalla siirtyä nopeasti hiilineutraaliin lämmöntuotantoon ja samalla säästää kustannuksia.”

”Haluamme kiittää LeaseGreeniä ja muita asiakkaitamme luottamuksesta niin geoenergiaan kuin Rototeciin. Vuodesta 2021 on tulossa ennätysvuotemme ja maalämmön suosio on suorastaan räjähtänyt tämän vuoden aikana Suomessa. Suosio jatkaa myös kasvuaan. Maalämpöhän on hiilineutraalia riippumatonta uusiutuvaa energiaa, jota voidaan varastoida suoraan jalkojemme alla. On ilo nähdä, mikä valtava muutos energiasektorilla on tapahtumassa”, iloitsee Rototec Oy:n maajohtaja Jan Herranen.


Lue seuraavaksi