Uutiset

Kuljetuskalusto

Rototec Oy valitsi MAN-kuorma-autot

Yksi Euroopan johtavista energiaporauksen, geoenergiakenttien, geoenergiamitoituksen ja toimialaan liittyvän suunnittelun parissa toimiva Rototec-konserni on päivittänyt ajoneuvokalustoaan. Konekesko Oy MAN Center toimitti Rototec-konsernille alkuvuodesta 2014 kaksi uutta MAN TGS 35.440 8×4*4-kuorma-autoa, joita käytetään lähinnä maalämpökaivojen porauksessa syntyvän kivituhkan kuljetukseen.

”Maalämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto ja sen vuoksi on loogista, että myös kuljetuskalustomme on mahdollisimman vähäpäästöistä. Rototecilla on Suomessa 20 porausyksikköä ja haluamme varmistaa laitteillemme parhaan käyttöasteen luotettavan kaluston avulla. Tämän vuoksi valitsimme uudet MAN-kuorma-autot”, toteaa Rototec Oy:n toimitusjohtaja Jouni Salakari Espoossa.

Rototec Oy:lle toimitettujen ajoneuvojen päällirakenteena on Suomessa harvoin nähty ratkaisu vaihtokuormatilojen käsittelyyn. Ruotsalaisen Laxo Mekan AB:n valmistamalla konttinostimella vaihtokuormatila voidaan nostaa ajoneuvoon aina vaakatasossa, mikä on edellytyksenä kivituhkan kuljettamisen yhteydessä.

”Porauksessa syntyvä kivituhka on aina märkää, joten kuormatilaa on käsiteltävä vaakatasossa”, perustelee Salakari kalustohankintaa.

Konekesko Oy/MAN automyyjä Rauno Järvenpää, toimitusjohtaja Jouni Salakari Rototec Oy, autonkuljettaja Antti Mustonen Rototec Oy ja aluejohtaja Hannu Puolitaival Rototec Oy ovat tyytyväisiä uusiin ajoneuvoihin.

Lue seuraavaksi